grad ludbreg

Treći vikend Welcome Spring festivala donosi planinarski pohod i orijentacijsko trčanje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.03.2021. 14:35

Zadnja izmjena: 16.03.2021. 14:46

Pred nama je treći vikend Welcome Spring festivala koji je osmišljen kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Prvi vikend festivala bio je u znaku nordijskog hodanja, drugog vikenda u Ludbregu je održano natjecanje u kajaku na rijeci Bednji, a treći vikend kombinacija je planinarenja, orijentacijskog trčanja i cestovne utrke.

PLANINARSKI POHOD DO KALNIKA

Planinarsko društvo Ludbreg i Grad Ludbreg tako u sklopu Welcome Spring festivala pripremaju prvi planinarski pohod do Kalnika.
Riječ je o aktivnosti koja predstavlja početak povezivanja Grada Ludbrega s Općinom Kalnik.
Planinarski pohod koji će završiti kod planinarskog doma na Kalniku održat će se 20. ožujka (subota). Staza je duga 30 kilometara, a predviđeno trajanje pješačenja je 10 sati. Start će biti na Trgu svetog Trojstva (kod krugova centra svijeta) u 7 sati. – Povratak u Ludbreg bit će osiguran kombijem ili autobusom u slučaju više sudionika. Obavezna je osnovna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima (tvrde cipele-gojzerice, štapovi za hodanje, ruksak, adekvatna odjeća, zaštita za hladnoću, sunce, vjetar i kišu) te vlastita hrana iz ruksaka – poručuju iz Planinarskog društva Ludbreg.

ORIJENTACIJSKO TRČANJE

Istog dana, u subotu 20. ožujka od 10 do 13 sati na Otoku mladosti održat će se prezentacija outdoor sportova – orijentacijskog trčanja i radio orijentacije.
Orijentacijsko trčanje je moderan sport za čitave obitelji i za pojedince svij uzrasta, a radio-orijentaciju ne moramo posebno opisivati jer ima značajno ime u Ludbregu već desetljećima.
Grad Ludbreg organizira prezentaciju orijentacijskog trčanja i radio-orijentacije (popularno znano kao radio-goniometrija) uz potporu OK Varaždin, Planinarsko društvo MIV Varaždin i Radio-klub Ludbreg.

UTRKA CENTRUM MUNDI

Nedjelja, 27. ožujka, rezervirana je za tradicionalnu gradsku utrku Centrum Mundi. Trčat će se glavna utrka dužine 10 000 metara i utrka na 2500 metara za građane rekreativce. Novost ovogodišnje utrke jest da će start i cilj utrke biti u Kalničkoj ulici u Ludbregu. Također, ove godine održat će se i utrke za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima. Riječ je o dvije utrke, cestovnoj utrci u invalidskim kolicima te biciklističkoj utrci za osobe s invaliditetom u invalidskim kolicima.

Cestovna utrka za osobe u invalidskim kolicima održat će se zajedno s Centrum Mundi cestovnom trkačkom utrkom 21. 3. 2021. s rutom od 2,5 km (gradska ruta s asfaltiranom podlogom).

Komentari