Trećim rebalansom proračun smanjen za 5,5 milijuna kuna

Objavljeno: 11.10.2011. 11:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Gradski vijećnici prihvatili su prijedlog rebalansa gradskog proračuna kojim je proračun smanjen za 5,5 milijuna kuna. Proračunom su osigurana sredstva za provedbu prijevremenih izbora za gradonačelnika te za sufinanciranje gradskog prijevoza, a sredstva su povećana i za uređenje i održavanje zelenih površina, odnosno komunalnoj tvrtki „Parkovi“.

>> UŽIVO: Pratite sjednicu Gradskog vijeća

Već treći rebalans proračuna ove godine je prihvaćen bez puno „pompe“. Nakon kratke rasprave vijećnici su prihvatili da se gradski proračun smanji za 5,5 milijuna kuna. Proračun Grada sada iznosi 236,9 milijuna kuna.

U strukturi prihoda utvrđeno je da je grad ostvario 6 milijuna kuna manje od projekcije poreznih prihoda pa je rebalansom proračuna ta stavka korigirana.

Istovremeno, gradski je proračun ostvario 1,6 milijuna kuna više od planiranog na prihodu od komunalne naknade pa je bilo potrebno i da se to korigira.

Korekcije na rashodovnoj strani, unatoč smanjenju proračuna, pokazale su se kao izdašne za neke korisnike proračuna.

Osigurano je tako pola milijuna kuna potrebnih za provedbu prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina te 70 tisuća kuna za provedene izbore za vijeća nacionalnih manjina.

Za 450 tisuća kuna povećani su rashodi za pokriće troškova spora u predmetu koji je Grad vodio protiv tvrtke Saubermacher, temeljem provedene pravomoćne presude Općinskog suda u Varaždinu.

Dobro je prošla i gradska komunalna tvrtka „Parkovi“ budući da su povećani rashodi za uređenje i održavanje zelenih površina u iznosu od 1,3 milijuna kuna, a osigurano je i 456 tisuća kuna za sufinanciranje gradskog prijevoza.

Komentari