Trener Grafičara: Cilj je da Ludbreg postane košarkaški centar županije

Objavljeno: 27.07.2012. 12:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Varaždinski košarkaši trener Dražen Cesar svoju trenersku karijeru nastavlja u ludbreškom Grafičaru. Nakon što je dvije sezone vodio košarkašice Vindija, vraća se u Ludbreg, gdje će biti dio četverogodišnjeg projekta kojem je cilj da Grafičar postane košarkaški centar Varaždinske županije...

Cesar je vodio Ludbrežani u sezoni 2008./09., a te sezone završili su na šestom mjestu prvenstvene ljestvice. Sezonu kasnije "dirigentsku palicu" imao je u varaždinskoj Vindije da bi nakon jednogodišnje avanture, preuzeo košarkašice Vindija gdje se zadržao do prošle sezone.

U nove trenerske izazove diplomirani informatičar i broker kreće u sezoni 2012./13., gdje će svoje trenersko znanje probati prenijeti na košarkaše Grafičara.

- Odlučio sam se za Grafičar jer je riječ o dugoročnom i odličnom projektu od četiri godine. Cilj je da se bude nositelj kvalitete u košarci od najmalđih uzrasta pa do seniorske ekipe u Varaždinskoj županiji- rekao je novi trener Grafičara Dražen Cesar.

Prvotni cilj bio je vratiti sve domaće igrače, no osim povratnika Jakše Petrovića stigli su Vilim Poljak i Manuel Novak iz varaždinske Vindije, Nikola Hrkač iz Rudar Cimpera, Mario Novak iz Međimurja, Andrej Bušić iz Ivančice te povratnik u košarkaške vode Marko Martinčević.

- Vratili smo sve domaće dečke, a želimo da se vrati i ludbreška publika koja svakako dobro poznaje košarku- istaknuo je Cesar.

Cesaru će oko prve ekipe pomagati trener juniora Tomislav Horvat, a s mlađim uzrastima radit će Željko Petrović koji će ujedno biti i voditelj Škole košarke.

Zanimljivo je da su sva trojica trenera akademski obrazovana što je dokaz da visoko obrazovanje i sport idu "ruku po ruku", samo je potrebna dobra organizacija vremena.

Pripreme košarkaša Grafičara počinje 24. kolovoza, a Cesar ima u planu da će njegovi puleni odigrati oko osam prijateljskih susreta pred početak prvenstva koje starta sredinom listopada.

Komentari