KOŠARKAŠKI KLUB VINDIJA

Trener KK Vindija Dražen Cesar najavljuje povratak košarke na varaždinsku sportsku scenu i ponovno igranje 2. lige

Objavljeno: 24.08.2018. 12:36

Zadnja izmjena: 24.08.2018. 12:38

Foto: Damir Ivančić

KK Vindija počeo je s pripremama za novu sezonu. Pripreme će ukupno trajati 52 dana,  odraditi će se 33 treninga i odigrati osam pripremnih utakmica. Bazični dio će se odraditi na stadionu SC Sloboda, a tehničko-taktički dio u sportskoj dvorani Graberje.

- Dvije godine smo odrastali, stjecali igračko iskustvo u C ligi i čekali da se stvore svi ostali potrebni preduvjeti za rad, rekao je trener Dražen Cesar. - Od kada je na čelo kluba došao Nino Gregorina počeli su puhati neki novi pozitni vjetrovi i ove sezone smo odlučili ponovo igrati A2 ligu. Posljednji put  A2 liga klub je igrao u sezoni 2014/2015.

Kakav je vaš cilj u ovoj sezoni?

- U ovoj sezoni cilj mi je bio da revitaliziram, odnosno akviliram samo pozitivne igrače koji prije svega imaju visoku razinu volje, želje i karaktera te između njih stvorim jednu  finu smjesu mladosti, ozbiljnosti, znanja i iskustva.

Ekipi su do sada pristupili: Tomislav Hatlak i Leon Koljnrekaj iz Grafičara, Lino Pustić iz Međimurja, Stanko Kraljević iz Širokog i Vinko Grđan iz Petrijanca te su se aktivirali Hrvoje Pizek, Igor Jakšić i Miroslav Mišković, koji s igračima od prošle sezone čine jezgru. Klub je napustio Svaty i otišao u Grafičar.

Kakvi su trenutni planovi?

- Trenutni roster čini 19 igrača, što je izniman uspjeh budući da prošle godine je bilo jedva sedam do osam aktivnih igrača. Struktura igračaje sljedeća: pet igrača su od 25 do 30 godina starosti, pet igrača od 20 do 24 godine i devet igrača od 17 do 19 godina. Na valu te pozitive, promocija košarke ide dalje u srijedu, 5. rujna u 20 sati u Areni Varaždin kada se igra košarkaška utakmica reprezentacija Hrvatske i Slovenije a u 17 sati kao predigra susret će odigrati KK Vindija protiv ekipe Regije.

Kakvi su dugoročni planovi razvoja kluba?

- Da se stvari ne rade stihijski već planski, napravljen je četverogodišnji plan rada svih selekcija. Poseban naglasak je stavljen na najbitnijem segmentu a to je rad s najmlađima, oni čine bazu kluba jer vrh piramide može biti toliko visok koliko je baza široka i čvrsta. S njima rade  profesori Ciglar i Zajec a individualno Todorović.

Koje su ostale aktivnosti kluba, primjerice animacija gledatelja za posjećivanje utakmica?

- Kako želimo uspostaviti sinergiju između igrača i gledatelja, svaka utakmica  mora bit doživljaj, mora biti spektakl. Zato planiramo  organizirati „TIME OUT ZONU“ koja bi se otvarala jedan sat prije utakmice i tu bi se sakupljali roditelji, navijači i svi zaljubljenici košarke, s ciljem da se stvori dobro pozitivno okruženje i ozračje.

Komentari