ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

Vladimir Canjuga, trener ŽRK Koka: "Moramo biti realni - tanki smo!"

Objavljeno: 13.10.2019. 14:06

Zadnja izmjena: 13.10.2019. 14:15

Vladimir Canjuga trener ŽRK Koka uspješno predvodi veliki projekt ženskog rukometa u Varaždinu i ŽRK Koka. Seniorska ekipa u posljednjih nekoliko sezona u samom je vrhu hrvatskog ženskog rukometa, a nekoliko igračica uspješno je napravilo i međunarodnu sportsku karijeru.  

Oslanjanje na domaće igračice, produkt odlične škole rukometa u klubu, ponekad ima mana i slabosti ali vrlo rijetko se odustaje od tog modela. Unatoč ozljedama, koje su nažalost sastavni dio rukometa, seniorska ekipa uz pomoć Vladimira Canjuge uspješno prebrođuje i izostanke ponajboljih igračica, za koje je teško pronaći adekvatnu zamjenu.

Za početak pitanje o prošloj utakmici, pobjeda nad Umagom ali uz puno nervoze na klupi i nepotpunim sastavom na terenu, što je tomu uzrok?

- Teška utakmica iz nekoliko razloga. Prvi je neigranje naše kapetanice Ines Domjan, reprezentativke Hrvatske, zbog ozljede ramena pa je morala otkazati i okupljanje reprezentacije. U prošlom kolu u Čakovcu je povučena za rame, problematično rame koje vuče već duže vrijeme. Prema posljednjim informacijama iz liječničkog tima izbivat će tri do četiri tjedna. Tome treba dodati da se ozlijedila i Suzana Furjan, još prije Čakovca. Pa je bila na klupi u Čakovcu ali nije igrala. Pokušali smo je zaliječiti ali to nije bilo dovoljno tako da je protiv Umaga igrala samo obranu i na pivotu, a znamo da je njezino pravo mjesto organizatora na sredini. Umag je vrlo nezgodna ekipa, oni imaju sedmorku koja je po imenima među tri ekipe u ligi, odmah iza Podravke i Lokomotive ali nemaju tu osmu igračicu. Osim toga vjerojatno ih sezona ljetnog rada malo koči da se fizički dobro ne pripreme. Moram istaknuti da smo utakmicu izvukli s mladim snagama, prije svega tu je Matilda Mrazović koje je dala veliki obol igre u obrani. Katarina Mrazović je odigrala u napadu baš reprezentativno, a i dobila je poziv u reprezentaciju što je opet čast nama u klubu imati dvije reprezentativke. Janja Tušek Golubić standardno desetak obrana i to onda kada se odlučivalo. Moram reći da će nam svaka utakmica biti teška dok se Ines ne vrati i Suzana ne oporavi.

S Lokomotivom bi mogao biti jedan bolji derbi

Što slijedi? Uskoro je i reprezentativna pauza koja će dobro doći za oporavak ozlijeđenih igračica ali i uigravanje mladih snaga.

- Sljedeći vikend je utakmica protiv Murvice. U Crikvenici je uvijek teško gostovanje ali morali bi, bez obzira na sve probleme koje imamo tu utakmicu riješiti u svoju korist. Onda nam dolazi deset dana reprezentativne pauze.  Zatim nakon te pauze 30. listopada nam dolazi Dugo Selo i tjedan dana iza toga idemo u Viroviticu i onda u 8. kolu, nadam se da ćemo svi biti zdravi, igramo protiv Lokomotive što bi mogao biti jedan bolji derbi.

Od trećeg do osmog mjesta

Nakon nekoliko uvodnih kola bolje se vidi kakvo je stanje i u drugim ekipama, pa kakvi su planovi i realni ciljevi za ovu sezonu?

- Moramo biti realni - tanki smo. Nama se jedna igračica povrijedila i mi imamo problem. Imamo na klupi 16 igračica ali to su 16, 17, 18 godina stare djevojke i danas nije bilo teorije da niti jednu osim Matilde, koja fizički moćna i snažna i koja je mogla igrati 6-0 obranu, stavim u igru. Nama se 5-1 obrana razmontirala, koja nam je bila tri godine zaštitni znak jer bez Ines i Suzane je ne možemo igrati. Sad mi imamo više hendikepa. Što se prognoza, u tom kontekstu tiče, svaka pobjeda doma je dobrodošla. A, dobra rezultat vani kao što je bio u Čakovcu, iako smo vodili i mogli dobiti, je super. U Čakovcu će mnogu gubiti bodove. Ove sezone bit će borba u širokom dijapazonu od trećeg, četvrtog pa čak do osmog mjesta. Jer evo Umag je dobio Sesvete doma, izgubio tijesno od Bjelovara, pa tu je i dobra ekipa Bjelovara pa mi tu je Čakovec i Sesvete. Ima četiri, pet ekipa koje se budu posložile od trećeg do osmog mjesta.

Komentari