Sveučilište Whitewater

FOTO Treneri baseballa s američkog sveučilišta primljeni u gradskoj vijećnici - evo glavnih tema sastanka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.01.2018. 10:40

Zadnja izmjena: 23.01.2018. 11:21

Foto: Luka Šalamun

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina priređeno primanje za predstavnike Sveučilišta Whitewater iz države Wisconsin u Sjedinjenim Američkim Državama.

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan primio je trenere baseballa sa Sveučilišta Whitewater Johna Vodelicha i Marka Fullera koje već godinama ostvaruju uspješnu suradnju s Baseball klubom Vindija iz Varaždina.

Prijemu je prisustvovao i predsjednik varaždinskog kluba Goran Vučetić, a glavna tema prijema bila je povezivanje sveučilišta i fakulteta te otvaranje mogućnost razmjene studenata, odnosno igrača baseballa.

- Pošto su nam u klubu igrali studenti s njihovog sveučilišta, organizirali smo sastanak našeg Sveučilišta Sjever i FOI-a s trenerom Vodelichem, a cilj nam je razmjena studenata ne samo u sportu već u kulturi i obrazovanju i omogućiti mladim ljudima da ostvare svoje potrebe i na jednom sveučilištu koje ima jako dugu povijest - rekao je Vučetić i napomenuo kako pedesetak igrača dolazi na ljeto u Varaždin zajedno s trenerom. 

Komentari