NK VARAŽDIN - NK SLAVEN BELUPO

Treneri su različito vidjeli sinoćnji derbi začelja Varaždina i Slaven Belupa

Objavljeno: 10.11.2019. 10:26

Zadnja izmjena: 10.11.2019. 10:32

Nakon sinoćnjeg derbija začelja Hrvatski telekom Prve lige između treneri obiju momčadi ssu uglavnom zadovoljni ali su različito vidjeli susret.

Tomislav Stipić, trener Slaven Belupa bio je zadovoljan što im je ovo treća utakmica u nizu bez primljenog pogotka. – Prvo poluvrijeme smo mi kontrolirali i imali više šansi, a drugo poluvrijeme sigurno nije bilo dosadno iako je završilo 0:0. Međutim, bilo je prisutno psihološko zategnuće koje nosi susret posljednjeg i pretposljednjeg, pa je falilo lakoće u završnici. U drugom dijelu bilo je puno stolnog tenisa, lopta je išla tamo-vamo. Benko je bio ključni igrač sa svojim tijelom, sa svojim laktom i kod nas se uvukla nervoza ali imali smo i mi dvije šanse ali ih nismo realizirali. Imali smo i mi poteškoća s nekim igračima koji su ozlijeđeni. Važno je da kreiramo šanse, zaključio je Stipić.

Trener Varaždinaca Luka Bonačić malo je drugačije vidio utakmicu. – U prvoj polovici prvog poluvremena je Slaven Belupo bio bolji čak su i jednu, dvije šanse napravili a nakon 30. minute i šanse Glavice mi smo se zagrijali i dominirali. U drugom poluvremenu smo digli ritam i šteta što nismo realizirali neku od šansi. Ovo je već treća utakmica u kojoj četiri, pet šansi napravimo a neće lopta u gol. Utakmica je bila napeta i borbena i do kraja je bila u neizvjesnosti. Nismo zabili i dobro da nas Slaven Belupo nije kaznio na kraju, dodao je Bonačić.

Treba podsjetiti da je četiri, pet igrača igralo pod lijekovima jer su cijeli tjedan bili virozni, ali na kraju je trener Bonačić zadovoljan prikazanim. – šepamo u realizaciji ali je važnije da stvaramo šanse, trebamo još povećati pritisak na zadnju liniju protivnika i možda ćemo već u sljedećoj utakmici postići taj gol. Danas je Slaven Belupo na životu držao njihov golman, dodao je Bonačić.

Za nogometaše Varaždina slijedi pauza od tri dana, a zatim ponovo slijedi reprezentativna pauza u kojoj će čak šest igrača biti odsutno iz Varaždina. Tri igrača su članov iU21 reprezentacije Hrvatske a po jedan reprezentacije Irana, Bjelorusije i BIH.

Komentari