Trgovački sud u Varaždinu prekinuo postupak u predmetu Vilka Novaka II

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.06.2014. 15:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Grad Varaždin danas je zaprimio Rješenje Trgovačkog suda u Varaždinu kojim se određuje prekid postupka u predmetu Vilka Novaka II.

Podsjetimo, Prvi faktor (koji je otkupio potraživanje od T7 VIS-a) i Održivi razvoj (prije T7 VIS) podnijeli su tužbu protiv Grada Varaždina radi isplate iznosa od 33.204.909,00 kuna za otkup zemljišta u Vilka Novaka za izgradnju POS stanova.

Grad Varaždin je podnio protutužbu kojom traži utvrđenje ništetnosti Sporazuma o kupnji zemljišta, odnosno utvrđenja niže kupoprodajne cijene od one navedene u Sporazumu. Grad Varaždin ujedno je zatražio prekid postupka do okončanja kaznenog postupka pred Županijskim sudom u Zagrebu.

Trgovački sud u Varaždinu prihvatio je prijedlog Grada Varaždina o prekidu postupka pozivajući se, između ostalog, na optužnicu USKOK-a u kojoj stoji da su predmetna kaznena djela navodno počinjena, jer su, između ostalih Ivan Čehok i Davor Patafta "...u vremenu od mjeseca svibnja 2008. do lipnja 2011. poduzimali radnje čiji je cilj bio da pogodovanjem trgovačkim društvima T7 grupa d.o.o., T7 Vis d.o.o. te Ekos holding d.o.o. omoguće prodaju zemljišta Gradu Varaždinu i javnoj ustanovi Gradski stanovi Varaždin, za program poticane stanogradnje u Varaždinu".

Komentari