OŠ SRAČINEC

Foto - Tri europska Erasmus+ projekta u školi u Sračincu

Objavljeno: 19.09.2021. 17:59

Zadnja izmjena: 19.09.2021. 18:03

Djelatnici OŠ Sračinec, koji su obuhvaćeni u tri Erasmus+ projekta tijekom, ljetnih mjeseci sudjelovali su u prvom projektu, a već tijekom narednih mjeseci slijede aktivnosti u ostala dva. Zbog restrikcija izazvanih pandemijom koronavirusa malo je usporena realizacija projekata ali i dalje sve ide prema planu i zadanim rokovima.

Prošle godine školi su odobrena su sredstva programa Europske unije Erasmus+ za provedbu KA1 projekta "S.T.A.R.T. - Successful Teachers - Achievement Ready Teachers", te je škola primljena kao partner u još dva KA2 projekta: "Wonders of Geography" i "ICT and Geography at Service of Meeting Young Europeans". U K1projektu odrađeni su tečajevi na kojima su sudjelovali nastvanici škole:

  •  „Movement and Learning: The importance of movement in our classrooms“, Slovenija. Tečaj je pohađao učitelj razredne nastave Miroslav Kelemenić kako bi se upoznao s novim metodama rada u nastavi kroz primjenu pokreta u igrama i aktivnostima. Kroz predavanja i radionice te stručne posjete slovenskim školama te razmjenu dobre prakse učitelj je naučio nove nastavne metode vezane uz kretanje, Brain Gym i Double Doodle Play.
  • „Team-Leading in Education“, Španjolska. Tečaj je pohađala ravnateljica Lidija Valec kako bi se usavršila u upravljačkim sposobnostima. Osnovni ciljevi tečaja su povećanje menadžerskih kompetencija i vještina motivacije. Kroz praktične radionice i teorijski dio ravnateljica je stekla vještine koje su potrebne rukovoditelju škole i projektnih aktivnosti.
  • „Innovative skills in ICT through collaborative and project-based teaching and learning“, Španjolska. Tečaj je pohađao učitelj informatike Damir Ivančić kako bi se upoznao s trenutnim trendovima u IKT-u te razmijenio iskustva dobre prakse s kolegama iz drugih europskih zemalja. Učitelj je stekao kompetencije za korištenje web 2.0 alata te kako motivirati učenike za rad u tim alatima. Također, unaprijedit će potrebne vještine u IKT-u koje će mu pomoći za pokretanje strateškog partnerstva KA2 u okviru Erasmus+ projekta.

Slijede još četiri tečaja u sklopu K1 programa "S.T.A.R.T.", a zatim je OŠ Sračinec domaćin u prvom krugu K2 projakata "Wonders of Geography" i "ICT and Geography at Service of Meeting Young Europeans".

Komentari