NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

Tri ključna igrača nisu sigurni u ostanak u Varaždinu, ali zato su već stigla tri pojačanja

Objavljeno: 04.08.2020. 10:21

Zadnja izmjena: 04.08.2020. 10:36

U NK Varaždin počele su pripreme na novo prvenstvo koje počinje već za desetak dana domaćim susretom protiv Gorice.

U klubi intenzivno rade na osvježavanju momčadi i dovođenju pojačanja, a Toni Dalić direktor kluba kaže da je jako veliki interes igrača za dolazak u Varaždin.

- Malo smo u boljoj poziciji nego prošle sezone jer imamo kostur prvoligaške ekipe. Nakon korona puze vidjelo se da naša ekipa ima glavu i rep te uz nekoliko sitnica i detalja može biti puno bolja. Što se tiče dogovorenih pojačanja došao je Skorup na posudbu iz Hajduka, čekamo još što će biti s Teklićem. On se priprema s Hajdukom  i najvjerojatnije je da će ostati tamo. Đurasek ostaje barem još šest mjeseci. Čekamo i Drožđeka, s obzirom da Lokomotiva igra Ligu prvaka i da su dosta igrača prodali. Nevistića isto čeka turbulentan period od tjedan dana, kada ćemo znati hoće li ostati ili neće. Došao nam je još Japanac Itsuki Urata, koji je prošle sezone bio u Bjelorusiji. On je lijevi bočni i mogao bi nam puno pomoći. Zatim doveli smo i Miju Šabića, najboljeg strijeca druge lige. U narednom periodu bit će još upita i mogućih pojačanja, najavio je Dalić.

Trener u klubu i dalje ostaje Samir Toplak, tvorac malog čuda s Varaždinom na kraju prošle sezone. Pripreme za novu sezonu nikad nisu bile kraće, pa vjerojatno neće biti drastičnih promjena u ekipi.

"Ne treba dramiti"

- Već smo dobro reagirali pod korona krizom u sličnoj situaciji, tako da ništa novo. Ono što je meni bilo bitno dogodilo se jučer kada sam u svlačionici vidio Nevistića, Đuraseka i Drožđeka. Ako ostane 80 posto mogli bi biti spremni bez problema. Dolazaka i odlazaka bude još sigurno do listopada. Puni nam se igrača nudi, ali ne smijemo pogriješiti jer nismo klub koji može dovesti 20 igrača pa da dva možda budu. Međutim, nakon 3. i nakon 7. kola je reprezentativna pauza tako da će biti prilike za uigravanje eventualnih novih igrača. Prvenstvo je jako dugo, ne treba dramiti nakon dva, tri poraza niti ići u euforiju nakon dvije, tri pobjede, naglašava Toplak.

Raspored nove sezone prvenstva donosi 15. kolovoza susret s Goricom, dobro znanim suparnikom Gorice iz prošle sezone.

- Raspored je po meni dobar, na početku igramo s klubovima s kojima se možemo ravnopravno nositi i gdje treba uzeti neke bodove. Ali, mi smo pred kraj prvenstva pokazali da svakome možemo uzeti bodove. Mi smo ekipa koja može od svakoga izgubiti, ali i svakoga pobijediti. Nadam se do ovoga drugog bude puno više, dodao je Toplak.

Pripreme traju klasičnim rasporedom treniga, s tim da sutra igraju finale Županijskog nogometnog kupa ŽNS Varaždin protiv Ivančice u Ivancu, s početkom u 17,30 sati. A, u subotu je generalna proba protiv Slaven Belupa u Varaždinu s početkom u 20,00 sati.

- Cilj sezone je ostanak u ligi i stabilizacija kluba, priprema nekih igrača za dobar transfer, čime bi klub dobio još veći uzlet. Nije bilo realna situacija kada je Varaždin bio uvjerljivo na zadnjem mjestu, niti je realna situacija šest pobjeda u sedam utakmica. Istina je negdje u sredini, rekao je na kraju Toplak.

Komentari