varaždinske toplice

Tribina: Anksioznost i depresija kod djece

Objavljeno: 16.04.2023. 09:36

Zadnja izmjena: 16.04.2023. 09:37

Kako prepoznati anksioznost i depresiju s kojima se suočava sve više djece? Dođite na javnu tribinu u Varaždinske Toplice i doznajte što kažu stručnjaci

Sve više djece i mladih suočava se s anksioznošću i depresijom, ozbiljnim psihičkim poremećajima koji mogu negativno utjecati na funkcioniranje cijele obitelji zbog čega je o ovoj temi važno progovoriti. Upravo to je prepoznao i Grad Varaždinske Toplice.

Naime, istraživanja pokazuju da polovica depresivne djece i adolescenata razvija još neki psihički poremećaj zbog čega je Grad u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Varaždin odlučio organizirati javnu tribinu na ovu važnu temu. Ona će se održati u srijedu, 19. travnja s početkom u 18.15 sati u Kino dvorani u Varaždinskim Toplicama, a poziv svim građanima uputila je i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

- Grad Varaždinske Toplice veliku pažnju pridaje djeci i mladima, a budući da ih se sve više, nažalost, suočava s depresijom i anksioznošću, odlučili smo organizirati javnu tribinu i progovoriti o ovoj temi kako bismo pomogli svima koji rade s djecom, ali i njihovim roditeljima da prepoznaju znakove ovih poremećaja i nauče kako ih liječiti i s njima se nositi. Želimo odgajati sretnu djecu koja će izrasti u kvalitete ljude spremne ući u svijet odraslih – poručila je gradonačelnica Ratković.

Na tribini koju će moderirati ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Lana Velimirović Vukalović govorit će socijalna pedagoginja Melita Jeremić i školski psiholog Matej Fiškuš koji će publiku upoznati s pojavama anksioznosti i depresije s fokusom na djecu.

U panelu će uz stručnjake sudjelovati i ravnatelji dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Grada. Ulaz na događanje koje je namijenjeno široj javnosti, a posebno roditeljima, odgojiteljima i nastavnicima je slobodan.

Komentari