sve češći problem

TRIBINA Učenici će učiti o vrstama nasilja i kome ih prijaviti

Objavljeno: 21.11.2016. 13:49

Zadnja izmjena: 21.11.2016. 13:52

Foto: Ilustracija

Tribina „Nasilje u obitelji, zlostavljanje djece (u obitelji, vršnjačko nasilje, seksualno zlostavljanje djece, zlostavljanje djece putem interneta)“ održat će se u srijedu,  23. studenog u 12 sati u Skupštinskoj dvorani Županijske palače.

Tribinu zajednički organiziraju Međuresorni Županijski tim za suzbijanje i prevenciju nasilja u obitelji te nasilja nad ženama i kazneno pravnu zaštitu djece  u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Varaždinske županije, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlostavljanja djece, Svjetskog dana prevencije zlostavljanja djece, Međunarodnog dana dječjih prava i Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Na tribinu su između ostalih, pozvani predstavnici vijeća učenika srednjih škola s područja Varaždinske županije, kako bi se učenicima srednjih škola približila problematika i osvijestili problemi koji su sveprisutni, kao i načine rješavanja istih, uz senzibiliziranje prisutnih da što više prijavljuju sve oblike zlostavljanja. Ujedno je cilj da učenici dobiju informaciju gdje, kome i kako se javiti i prijaviti nasilje, te  ih informirati koje institucije na području Varaždinske županije pružaju pomoć žrtvama nasilja.

Također, vezano uz navedeno, u  petak, 25. studenog 2016. godine od 10 do 12 sati Društvo Crvenog križa Varaždinske županije postavit će štand na Franjevačkom trgu u Varaždinu. 

 

Komentari