Tribina "Uključenost žena u društvene procese" u lepoglavskom Domu kulture

Objavljeno: 26.02.2014. 10:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

U lepoglavskom Domu kulture u subotu, 1. ožujka, s početkom u 17 sati, održat će se tribina pod nazivom "Uključenost žena u društvene procese", koju organiziraju Forumi žena SDP-a Gradske organizacije Lepoglava, Ivanec i 5. Mjesnog odbora Gradske organizacije SDP-a Varaždin.

Ravnopravnost spolova je jedna od temeljnih vrednota ustavnog poretka u Republici Hrvatskoj kojim se zabranjuje diskriminacija na osnovu spola te omogućuje stvaranje jednakih mogućnosti za žene i muškarce. Iako je učinjen značajan pomak u prepoznavanju ljudskih prava u svijetu, zaštita istih i senzibilizacija o važnosti ravnopravnosti spolova i dalje ostaje važna misija suvremenog društva, ističu organizatori u najavi predavanja.

Na tribini će kao uvodničarke govoriti saborska zastupnica Melita Mulić, tajnica Gradske organizacije SDP-a Lepoglava Miljenka Varović i moderatorica tribine Tatjana Kreč iz 5. Mjesnog odbora Gradske organizacije SDP-a Varaždin.

Subotnja tribina "Uključenost žena u društvene procese" Foruma žena SDP-a Lepoglave, Ivanca i Varaždina uvertira je u obilježavanje Međunarodnog dana žena, 8. ožujka.

Komentari