Tribine utorkom: Različitost i tolerancija različitosti u zajednici

Objavljeno: 30.03.2014. 12:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Ciklus javnih tribina pod nazivom "Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice" nastavlja se u utorak, 1. travnja.

"Tribine utorkom - Socijalne teme i život zajednice" projekt su kojeg od ožujka 2013. godine provodi Udruga socijalnih radnika Varaždinske županije u partnerstvu s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Nino Žganec s Pravnog fakulteta u Zagrebu, Studija socijalnog rada, koji je ujedno član Udruge socijalnih radnika Varaždinske županije.

Cilj ovog projekta je putem javnih tribina, koje se održavaju svakog prvog utorka u mjesecu, okupiti stručnjake različitih profila s područja Varaždinske županije - predstavnike institucija, udruga, lokalnih vlasti i druge - koji kao predavači i sudionici pridonose boljem upoznavanju građana s određenim pojavama i potrebama pojedinih skupina, prepoznavanju postojećih resursa u zajednici i međusobnom povezivanju radi iznalaženja novih mogućnosti djelovanja u zajednici.

Tribina "Različitost i tolerancija različitosti u zajednici" održat će se u utorak, 1. travnja, s početkom u 18:00 sati, u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7 u Varaždinu.

Programom su predviđene još dvije javne tribine, a teme o kojima će se u svibnju i lipnju raspravljati su "Mladi ljudi kao resurs zajednice: od fraze do prakse" i "Rodna jednakost i neravnopravnost među članovima lokalne zajednice".

Tribine su otvorene za sve zainteresirane građane, s ciljem poboljšanja kvalitete života svih građana, a osobito ranjivih skupina, povezivanja različitih dionika koji svojim aktivnostima mogu pridonijeti postizanju tog cilja i senzibiliziranje društva za potrebe njihovih sugrađana.

Komentari