ŽELIM VOZITI BICIKL

Trideset učenika OŠ Petrijanec uključeno u projekt "Želim voziti bicikl"

Objavljeno: 12.03.2020. 07:34

Zadnja izmjena: 12.03.2020. 07:40

Pod vodstvom mentora, profesora tjelesne i zdravstvene kulture Dubravka Baneka u OŠ Petrijanec počeo je s realizacijom drugi dio projekta “Želim voziti bicikli”.

Tom prigodom ravnateljica Osnovne škole Petrijanec, Valerija Paljak i načelnik Općine Petrijanec, Željko Posavec, posjetili su učenike kako bi dali podršku projektu i nazočili njegovoj realizaciji. 

Načelnik Općine, Željko Posavec osvrnuo se na rezultate prošlih godina  te poželio da netko iz ove generacije ponovi uspjeh Nike Mihin, koja je prije dvije godine osvojila treće mjesto na državnom natjecanju Sigurno u prometu. 

Ravnateljica škole, Valerija Paljak skrenula je osobitu pozornost učenicima na korištenje zaštitne kacige prilikom vožnje bicikla. Voditelj projekta dr.sc. Branimir Štimec, predsjednik Biciklističkog akademskog sportskog kluba Vinica iznimno je zadovoljan viđenim, jer se Projekt iz godine u godinu razvija, postaje kvalitetniji a korisnici projekta pristupaju mu sa puno više ozbiljnosti i odgovornosti. Ove godine učenicima smo omogućili izuzetno kvalitetne uvjete rada, za što smo zajedno s našim partnerima Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Općinom Petrijanec, Općinom Vinica, Općinom Cestica i HAK-temeljni autoklub Varaždin uspjeli osigurati financijska sredstva.

„Želim voziti bicikl“ je ranije u rujnu prošao na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2019/2020. koji je objavljen 19. lipnja, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja u svojoj odluci od 25. rujna za provedbu projekta „Želim voziti bicikl“ izdvojio iznos od 120.904.76 kuna, čija ukupna vrijednost iznosi 185.904,76 kuna.

Komentari