Jednoglasnom odlukom Općinskog vijeća, na jučerašnjoj sjednici je prihvaćen prijedlog izgleda grba i zastave na kojima dominira cvijet hrvatske kockavice te valovita srebrno-bijela greda koja simbolizira bogatstvo vodnog sliva rijeka Drave i Plitvice, potoka Zbel i akumulacijskog jezera. Zastava je plave boje i na njoj je, kao i na grbu, šest cvjetova koji predstavljaju šest naselja Općine.

Govoreći o idejnom rješenju Mladena Stojića iz Rijeke, autora grba i zastave, načelnik Općine Zvonko Šamec naglasio je da je dosta kvalitetnih rješenje pristiglo na natječaj, no da je Povjerenstvo odlučilo i predložilo Općinskom vijeću spomenuto rješenje.

Osim što su prihvatili izgled grba i zastave vijećnici su jednoglasno prihvatili financijsko izvješće za proteklu godinu. Općina je u 2016. prihodovala ukupno 11,05 milijuna kuna što je na razini 99,5 posto planiranog proračuna nakon usvojenog posljednjeg rebalansa.

Prošla godina završila s viškom prihoda

Što se tiče rashodovne strane financijskog izvješća ukupni troškovi u prošloj godini iznosili su 11,25 milijuna kuna. S prenijetim viškom sredstava iz 2015. Općina Trnovec Bartolovečki prošlu je godinu zaključila pozitivno odnosno s viškom prihoda većim od 331 tisuću kuna.

Vijećnici su također jednoglasno prihvatili izvješće o radu načelnika Šameca za drugu polovicu prošle godine. Načelnik je ujedno vijećnicima prezentirao brojke prema kojima je u protekle četiri godine, u razne projekte i radove po cijeloj Općini, uloženo više od 50 milijuna kuna. Riječ je o najvećoj razini ulaganja kada se uzmu u obzir sve općine u Varaždinskoj županiji.

- Ulaganje veće od 800 tisuća kuna u uređenje prometnice u Ulici Male ledine u Trnovcu, obnova kapele Majke Božje Snježne, dovršetak kanalizacijskog sustava, također u Trnovcu, te HEP-ovi radovi na zamjeni dotrajalih drvenih stupova betonskima u dvije ulice u Šemovcu, samo su neki od većih radova u drugoj polovici 2016. Održan je i niz društvenih, kulturnih i zabavnih događanja dok je Općina i dalje nastavila pomagati programe od obrazovanja do socijalnih – rekao je načelnik Šamec.

Vijećnici su raspravljali i o stanju nezaposlenosti gdje je situacija i dalje jako dobra, a povećana je i sigurnost u prometu što se očituje u smanjenosti broja prometnih nesreća.

 

Komentari

10.03.2017. 08:11h Zadnja izmjena: 10.03.2017. 08:11

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki