sjednica općinskog vijeća

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Izglasan proračun za sljedeću godinu - 18 milijuna kuna

Objavljeno: 16.12.2016. 08:28

Zadnja izmjena: 16.12.2016. 08:30

Općina Trnovec Bartolovečki dobila je proračun za iduću godinu u iznosu od 18 milijuna kuna. Predviđa prihode od poreza u visini 6,7 milijuna kuna dok se 7,8 milijuna kuna planira pribaviti većinom preko projekata koji se financiraju sredstvima s nacionalne razine i iz EU fondova.

Općina je tako u potpunosti spremna s dokumentacijom za raspisivanje natječaja, a kapitalni projekt je izgradnja Društvenog doma u Trnovcu vrijednosti 4,3 milijuna kuna. Prihodi od imovine planirani su u iznosu od gotovo dva milijuna kuna.

Prihodi od komunalne naknade i doprinosa na razini su od 1,7 milijuna kuna. Na rashodovnoj strano svakako treba izdvojiti 700 tisuća kuna za daljnju izgradnju i poboljšanje javne rasvjete dok je 355 tisuća kuna osigurano za sufinanciranje projekta Aglomeracija Varaždin. Za održavanje postojećih cesta i javnih površina na području Općine u proračunu za iduću godinu predviđeno je 1,3 milijuna kuna.

I naredne godine Općina je značajna sredstva iz proračuna osigurala za razne programe obrazovanja, a radi se o iznosu od 2,5 milijuna kuna.

– Unatoč neizvjesnosti koje sa sobom nosi porezna reforma, i najavljeno smanjivanje prihoda općina i gradova, prilikom izrade proračuna za iduću godinu pazili smo da najosjetljivije skupine u društvu ne budu zakinute u sredstvima koje smo osigurali za njih – izjavio je načelnik Zvonko Šamec nakon usvajanja proračuna. 

Naime, zbog izostanka natječaja u ovoj godini,  Općina je rebalansom morala "maknuti" predviđena sredstva koja su se trebala dobiti preko tih natječaja. Tu prije svega treba istaknuti da se zbog izostanka natječaja nisu realizirali projekti Društvenog doma Trnovec i izgradnja nerazvrstanih cesta za što su sredstva planirana s nacionalne razine odnosno fondova EU-a. Nakon rebalansa novi proračun za ovu godinu je u iznosu od 11,6 milijuna kuna.

 

Komentari