Trnovec Bartolovečki: Održana sjednica Općinskog vijeća

Objavljeno: 16.10.2013. 19:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U utorak, 15. listopada održana je sjednica Općinskog vijeća općine Trnovec Bartolovečki na kojoj su, između ostalog, razmatrane smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje do 2016., kao i upute Ministarstva financija za izradu proračuna jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Prema riječima načelnika Zvonka Šameca, uzimajući u obzir smjernice i upute za izradu proračuna, ne može se očekivati rast proračunskih sredstava te će proračun Općine Trnovec Bartolovečki ostati u dosadašnjim okvirima.

Vijećnici su donijeli i novu Odluku o komunalnom doprinosu, koja u odnosu na prijašnju odluku donosi nekoliko izmjena.

- Ono što je većini mještana općine bitno, a to je komunalni doprinos na stambene objekte, važno je napomenuti da tu nije bilo bitnijih izmjena, tj. vrijednosti su ostale iste kao i do sada za I i II etažu. Novost je da se od III etaže naviše vrijednost komunalnog doprinosa smanjuje za 10,00-15,00 kn/m3. Možda najbitnije smanjenje komunalnog doprinosa odnosi se na garaže (s dosadašnjih 20,00 kn/m3 na 10,00 kn/m3) i razne pomoćne zgrade koje mnogi imaju na svojim gospodarstvima, a za koje sada komunalni doprinos iznosi od 5,00 kn/m3 do 10,00 kn/m3 ovisno o njihovoj konkretnoj namjeni - rekao je ovom prilikom predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić.

Također, na sjednici je razmatran zapisnik o kontroli obračuna, naplate i doznačavanja sredstava naknade za uređenje voda od 2007. do 2012. godine, provedenoj od strane Hrvatskih voda.

- Utvrđeno je da je Općina svim građanima izdala rješenje o plaćanju naknade za 50 kvadratnih metara, što je protuzakonito. Mi ćemo u skoro vrijeme morati naplaćivati naknadu po stvarnim kvadraturama, stoga ćemo pokušati napraviti obrazac da mještani sami ispune koju kvadraturu kuće imaju i da nam dostave te podatke, na temelju kojih će se izdati nova rješenja. Obračun po novoj kvadraturi počeo bi od 1. siječnja iduće godine - napomenuo je, između ostalog, načelnik Zvonko Šamec.

Više o odlukama sa sjednice Općinskog vijeća općine Trnovec Bartolovečki pročitajte u sljedećem broju Varaždinskog tjednika u ponedjeljak, 21. listopada...

Komentari