sjednica općinskog vijeća

TRNOVEC Općinsko vijeće prihvatilo izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna koji se povećao za 667 tisuća kuna

Članovi Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog na sjednici održanoj u četvrtak prihvatili su izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. On se povećava za 667 tisuća kuna i sada iznosi 25 milijuna i 264 tisuće kuna.
Objavljeno: 25.10.2019. 08:15

Zadnja izmjena: 25.10.2019. 08:30

Članovi Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog na sjednici održanoj u četvrtak prihvatili su izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. On se povećava za 667 tisuća kuna i sada iznosi 25 milijuna i 264 tisuće kuna.

Načelnik Općine Zvonko Šamec istaknuo je kako će se zbog toga povećati iznosi za školu – Proračun je povećan zbog povećanja prihoda od poreza. S obzirom na povećanje raspoloživih sredstava, na rashodovnoj strani proračuna povećali bi se iznosi za produženi boravak u osnovnim školama, donacije školama i župama te opremanje društvenih domova i dječjih vrtića – pojasnio je načelnik Šamec.

Između ostalog, na dnevnom redu bila je i odluka o općinskim porezima kojom je određeno da prirez porezu na dohodak iznosi 7 %, porez na potrošnju 3 % te porez na kuće za odmor godišnje pet kuna po četvornom metru korisne površine kuće za odmor. Vijećnici su prihvatili i odluku o financiranju jednokratnih novčanih potpora povodom Božićnih blagdana pa će iznos od 200 kuna dobiti umirovljenici s mjesečnim primanjem do 3000 kuna, osobe s invaliditetom i osobe socijalnog statusa.

Raspravljalo se i o tome da Općina Trnovec Bartolovečki preuzme obvezu plaćanja cijene za odvojeno prikupljanje, prijevoz i obradu pelena izdvojenih iz miješanog komunalnog otpada. 

Komentari