naknade za novorođene

TRNOVEC Treći puta ove godine podijeljene naknade za bebe na koje je otišlo 30 tisuća kuna

Objavljeno: 25.10.2019. 17:59

Zadnja izmjena: 25.10.2019. 18:02

U trećoj ovogodišnjoj podjeli naknada za novorođene u petak su u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki financijsku pomoć primili roditelji 14 beba.

Iznos naknade za novorođene u Općini Trnovec Bartolovečki je 2 tisuće kuna za svako prvo i drugo dijete u obitelji te po 500 kuna više za svako treće i sljedeće dijete. Tako je za ovu podjelu naknada iz proračuna izdvojeno 30 tisuća kuna. U prve dvije ovogodišnje podjele novčanu su pomoć primili roditelji 28 beba. Tako je Općina Trnovec Bartolovečki u ovoj godini iz proračuna za 42 novorođenčeta do sada izdvojila 88 tisuća kuna.

Uručujući novčane naknade, koje Općina Trnovec Bartolovečki redovito isplaćuje kako bi olakšala prve mjesece u životu najmlađih stanovnika općine, roditeljima je na prinovama u obitelji čestitao općinski načelnik Zvonko Šamec. – Ovo su najbolja ulaganja – ulaganja u budućnost! Možemo mi imati i objekte, i prometnice, i LED rasvjetu, ali ne bude li djece, neće imati tko sve to koristiti. Na području naše općine puno se ulaže u infrastrukturu, ali prioritet nam je ulaganje u djecu. Ove godine smo samo u obnovu dječjeg vrtića uložili 400 tisuća kuna, a dobili smo još 181 tisuću kuna od Ministarstva demografije. Sve je više djece obuhvaćeno predškolskim aktivnostima, radimo novi projekt dogradnje vrtića u Trnovcu, da bi dobili dodatnih 150 kvadrata kako bi se sva djeca mogla smjestiti u vrtić na našem području, a ne da moraju ići u vrtiće u drugim sredinama – rekao je Šamec te dodao da će se sredstva pokušati pronaći preko natječaja ministarstava, iako je Općina i sama spremna financirati dogradnju vrtića u kojem bi se moglo smjestiti novih 60-ero djece.

Komentari