Trodnevna proslava i bogat program za Dan općine Trnovec Bartolovečki

Objavljeno: 16.04.2015. 08:13

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija/Općina Trnovec Bartolovečki

Općina Trnovec Bartoloveči trodnevnom će proslavom, od petka do nedjelje, od 17. do 19. travnja, obilježiti Dan općine.

Ove će godine svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki biti održana upravo na dan osnivanja Općine, 17. travnja 1993. godine. Među gostima na svečanoj sjednici, koja će u Pastoralnom centru u Trnovcu početi u 17 sati, bit će i potpredsjednik Hrvatskog sabora Milorad Batinić, saborski zastupnik Marijan Škvarić, zamjenici varaždinskog župana Alan Košić i Alen Kišić te predstavnici Ministarstva gospodarstva.

- Ove ćemo godine nagraditi dva najbolja učenika iz Osnovne škole Šemovec i Osnovne škole Trnovec. Na moj prijedlog naša općinska Vatrogasna zajednica dobit će zahvalnicu za sve što su vatrogasci učinili u spašavanju ljudi i imovine za vrijeme poplava u rujnu prošle godine. To je prvi put u posljednjih nekoliko godina da se daje zahvalnica. Za iduću godinu smo pripremili Pravilinik i sve ostale dokumente kako bismo mogli napraviti javni poziv za dodjelu nagrada i zahvalnica uz Dan općine Trnovec Bartolovečki – najavio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća, u sportskoj dvorani OŠ u Trnovcu s početkom u 20 sati, bit će održan cjelovečernji koncert Tamburaškog orkestra HRT-a pod vodstvom Siniše Leopolda. Gosti su Đani Stipaničev i Gordana Ivanjek, uz "domaće snage" Valentinu Geci i Nenada Kumrića Charlieja.

U subotu u općinu Trnovec Bartolovečki dolaze gosti iz Rovinjskog Sela, Kulturno-umjetničko društvo Stjepan Žiža koje dolazi u posjet domaćem KUD-u MAK iz Trnovca. Oba će KUD-a održati cjelovečernji koncert na kojem će gosti biti članovi Centra tradicijske kulture Varaždin i pjevački zbor Udruge žena Cvijet iz Šemovca. Koncert u sportskoj dvorani OŠ Trnovec počinje u 20 sati.

U nedjelju će se predstaviti 12 ekipa na Županijskoj smotri dječjeg folkolora, koja počinje u 15 sati. Gosti će biti "Ulični plesači" iz Bartolovca.

- Pripremili smo program za sve generacije. Pozivam mještane iz općine Trnovec Bartolovečki, ali i sve prijatelje iz susjednih općina i gradova da nam se pridruže u proslavi Dana općine – pozvao je načelnik Šamec.

Komentari