Trodnevna proslava Margetja – očuvanje tradicije i običaja ivanečkog kraja

Objavljeno: 07.07.2015. 16:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Proslavu spomendana sv. Margarete ove godine ističe još bogatiji program manifestacije „Margetje – tak se negda delalo“. Slaveći dan svoje zaštitnice, Udruga građana „Margareta“već tradicionalno za svoje posjetitelje priprema pregršt kulturno – umjetničkog,  izložbenog i zabavnog sadržaja, ove godine tematski raspodijeljenog u tri dana.

U subotu, 11. srpnja, organizirana je utakmica između NK Mladosti iz Margečana i GNK Dinamo II iz Zagreba. Osim što je utakmica humanitarnog karaktera, njome se obilježava i 40. obljetnica rada margečanskog kluba.

U cjelokupnom programu sudjelovat će tristotinjak sudionika iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko–zagorske, Koprivničko–križevačke i Ličko–senjske županije te gosti iz Slovenije.

Program će upriličiti izlagači, kulturno –umjetnička društva, vokalni i tamburaški sastavi te povijesne postrojbe. Naglasak na uprizorenju tradicijskih zanata i vještina u duhu starih sajmova posebice će se istaknuti u subotu kada nastupaju Viteški red sv. Nikole i Konjička udruga Presečno, a izložbu će otvoriti Ivanečki klub kolekcionara.

Svečano misno slavlje održat će se u ponedjeljak, 13. srpnja, u crkvi Svete Margarete.

Manifestacija će se održati pod pokroviteljstvom Grada Ivanca

Komentari