mjere za ostanak liječnika

Troje novih liječnika dobilo stanove koje sufinanciraju Grad Varaždin i Županija

Troje liječnika je sa ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem, zamjenikom župana Varaždinske županije Robertom Vugrinom i gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom potpisalo ugovore o sufinanciranju najamnine stanova u Hraščici.
Objavljeno: 22.11.2019. 12:32

Zadnja izmjena: 23.11.2019. 08:29

Foto: Luka Šalamun

Troje liječnika je sa ravnateljem bolnice Nenadom Kudelićem, zamjenikom župana Varaždinske županije Robertom Vugrinom i gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom potpisalo ugovore o sufinanciranju najamnine stanova u Hraščici.

Stanove će koristiti liječnici Jasmina Mihaljević, Dijana Ječmenica i Josip Prtorić. Oni će podmirivati trećinu stanarine, dok će po jednu trećinu plaćati Varaždinska županija i Grad Varaždin.

Ravnatelj Kudelić naglasio je da Opća bolnica Varaždin u suradnji s Gradom i sa Varaždinskom županijom i dalje nastavlja sa strategijom zadržavanja postojećeg i privlačenja novog medicinskog kadra. - U sklopu te strategije je i dodjela stanova liječnicima na korištenje. Posebno me veseli da je prepoznata važnost ove problematike u našoj široj zajednici koja se na ovaj način uključila u aktualnu problematiku deficita medicinskog kadra. Veseli me i da je to prepoznato od zdravstvenih djelatnika – istaknuo je Kudelić.

 

Sljedeće godine još četiri stana

Gradonačelnik Čehok je najavio i četiri nova stana sljedeće godine – Prošle godine smo dodijelili četiri stana, ove godine tri. Bilo je čak više interesa nego što smo imali stanova tako da iduće godine nastavljamo sa još njih četiri – najavio je Čehok i dodao da je uređenje stanova mali trošak u odnosu na korist koju svi imamo kad nam visokobrazovani kadrovi, posebno liječnici, ostaju u Varaždinu. 

Zamjenik župana Vugrin osvrnuo se na mjeru koju je Varaždinska županija pokrenula te je najavio i novu investicije – Subvencioniranje stambenih kredita jedna od najvažnijih mjera koju je Varaždinska županija prva u Hrvatskoj pokrenula prošle godine u suradnji sa Zagrebačkom bankom. Odobren je 31 kredit od pristiglih 56 zahtjeva. Vjerujemo da će sljedeće godine zaživjeti i jedan novi projekt, projekt uspostave dječjeg vrtića za djecu zaposlenika u OB Varaždin. U proračunu za iduću godinu za vrtić ćemo osigurati pola milijuna kuna – rekao je Vugrin.

Komentari