tulum s(l)ova

FOTO Učenici i nastavnici Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u petak tulumarili uz čitanje i tortu

Objavljeno: 14.11.2017. 09:26

Zadnja izmjena: 14.11.2017. 10:51

Protekli petak navečer od 18 do 24 sata u Graditeljskoj, prirodoslovnoj i rudarskoj školi se tulumarilo na poseban način. Naime, riječ je o 'Tulum s(l)ova,' na kojem su sudjelovali učenici i nastavnici škole provodeći vrijeme u čitanju pod svjetlošću svijeća i baterija te sudjelujući na kreativnoj radionici, ali i usput se sladeći tortom.

Tulum je započeo kreativnom radionionicom na kojoj su učenici izrađivali sovicu kao zaštitni znak projekta dok je daljnje druženje bilo začinjeno različitim zabavnim aktivnostima, između ostaloga igre asocijacija  i igrom Alias.

Osim toga, putem skypea učenici su razmijenili čitalačka iskustva s učenicima iz Srednje škole Prelog te iz Gimnazije Bjelovar, a nezaobilazan i glavni dio tulumarenja svakako je bilo ceremonijalno čitanje iz užitka kada su uz svjetlost svijeća i džepnih baterija učenici  čitali ulomke iz inspirativnog djela 'Ispričat ću ti priču' J. Bucayja te drugih odabranih djela po vlastitom izboru. Inače, književna djela česta su inspiracija nastajanju filmova pa su tulumaši nakon čitanja pogledali i film 'Fantastični mačak Bob' snimljen prema istoimenoj knjizi Jamesa Bowena.

Kako bi povratili izgubljenu energiju nakon čitanja, u slatkoj pauzi svoju su maštu zasladili finom tortom u obliku sove, a noćni čitateljski susret završio je nešto prije ponoći kada su sudionici jednoglasno zaključili da se druženje mora ponoviti i sljedeće godine te dogovorili aktivnosti za drugi dio projekta, a to je čitanje iz užitka 'na terenu', odnosno u lokalnoj zajednici.

 

Komentari