nekada je tu bilo čak 20 mlinova

Turisti i domaći posjetioci od sada će moći doživjeti Ivanec na drugačiji način - uz pomoć karte mlinarskih šetnica

Objavljeno: 20.02.2018. 08:58

Zadnja izmjena: 20.02.2018. 09:07

Turistička zajednica grada Ivanca ove subote, 24. veljače, organizira predstavljanje karte Ivanečke mlinarske šetnice te tim povodom za sve zainteresirane ujedno priređuje i obilazak lokacija nekadašnjih mlinova na Bistrici.

U obilazak se, pod vodstvom licenciranog turističkog vodiča Mirjane Bračko, kreće u 10 sati, a polazak je ispred Gradske vijećnice. Time će Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin ujedno obilježiti i Međunarodni dan turističkih vodiča.

Nakon obilaska, svi zainteresirani pozvani su u Muzej planinarstva, gdje će, točno u 12 sati, početi svečanost predstavljanja karte te integralnog projekta Mlinarske šetnice.

Proteklih godina sve lokacije na kojima se nekad vrtjelo 20 mlinova na Bistrici označene su interpretacijskim tablama, a taj je projekt nastavljen u studenom prošle godine, postavljanjem dviju novih tabli, jedne u centru Ivanca, a druge na Žganom vinu, na kojima je označena cijela Ivanečka mlinarska šetnica.

Prema istom predlošku tiskana je i velika turistička karta s legendom koja, uz označene lokacije mlinova, sadrži i cijeli niz drugih podataka kao što je popis gradskih ustanova i kulturnih institucija, sakralnih objekata, raznih poslovnih, zdravstvenih, trgovačkih, ugostiteljskih i drugih objekata u blizini šetnice i u okolici grada te brojne servisne informacije potrebne svakom izletniku.

Autor cijelog projekta je voditelj TZ-a Boris Jagetić Daraboš, a organizator manifestacije je Turistička zajednica, koju podupiru Hrvatska turistička zajednica, Ministarstvo turizma i Grad Ivanec.

Komentari