Turistička zajednica grada Čakovca slavi 50. rođendan

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 05.02.2014. 18:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Prije 50 godina osnovana je jedna od najstarijih turističkih zajednica u Hrvatskoj - Turistička zajednica grada Čakovca.

Gradom su prvi put organizirano prošli međimurski maškori, a TZ Čakovec je prvi put osmišljeno sudjelovala i u višestoljetnom nizu proštenja Porcijunkulovo. Otvorena scena za sva javna zbivanja u gradu od tada postaje glavna čakovečka ulica. Najvrjedniji mentalni suvenir koji punih 50 godina posjetitelji Čakovca odnose u svoje domove je ugodno sjećanje na duh, vrevu, dinamiku i sadržaj živog života koji teče centralnom čakovečkom ulicom.

Turistička je zajednica grada Čakovca svjetlo dana po prvi puta ugledala 8. veljače 1964. godine, kada je osnovano Turističko društvo tadašnje općine Čakovec s namjerom organizacije Međimurskog fašnika, kojim bi se očuvale tradicijske maske i tradicija maskiranja u Čakovcu i u Međimurju.

Jubilarni rođendan TZ Čakovec proslaviti će u subotu 8. veljače u prijepodnevnim satima, uz prigodni program te poziva sve posjetitelje da im se pridruže ispred prostora Turističkog ureda od 10 – 12 sati.

Ove godine TZ Čakovec posebno nagrađuje sretne slavljenike rođene isti dan 8. veljače uz uvjet da se do petka prijave u Turistički ured. Sve informacije mogu se dobiti u Turističkom uredu, na internet stranici Turističke zajednice grada Čakovca (www.tourism-cakovec.com) i na facebook stranici www.facebook.com/TZGradaCakovca.

Komentari