znamenitosti i atraktivnosti

Turistička zajednica predstavila Varaždin i manifestacije na sajmu Alpe-Adria u Ljubljani

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.02.2019. 13:57

Zadnja izmjena: 04.02.2019. 13:59

Turistička zajednica grada Varaždina sudjelovala je na 30. Alpe-Adria – međunarodnom sajmu za zeleni, aktivni turizam, kampiranje i karavaning koji je zajedno sa Sajmom okusa GASTexpo održan u Ljubljani.

Na sajmu je sudjelovalo više od 330 turističkih ponuđača i zajednica iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Italije, Austrije, Mađarske, Češke i Nepala, a posjetilo ga je više od 15 tisuća posjetitelja.

Uz znamenitosti i atraktivnosti Varaždina, posjetiteljima sajma prezentirane su i predstojece manifestacije, od Festivala varaždinskih dvorišta, Špancirfesta, Varaždinskih baroknih večeri do Adventa u Varaždinu 2019.

Prema podacima iz sustava eVisitor, slovenski su turisti na 6. mjestu po broju dolazaka stranih turista u Varaždin.

Vezano uz promociju grada Varaždina, TZGV će se krajem veljače predstaviti i na turističkom sajmu za široku publiku u Münchenu, dok će u svibnju TZGV u sklopu europskog projekta Zeleno želimo za predstavnike domaćih i stranih turističkih agencija te novinare organizirati studijsko putovanje u sklopu kojeg će imati prilike testirati turističke rute koje spajaju grad Varaždin s ponuđačima iz zaleđa.

Komentari