IVANEČKI RUDARSKI DANI

Turistička zajednica snimila promo video posvećen ivanečkoj rudarskoj tradiciji

Objavljeno: 05.12.2020. 19:38

Zadnja izmjena: 05.12.2020. 19:40

S obzirom na to da se zbog aktualne epidemiološke situacije ne mogu održati Ivanečki rudarski dani, koji su se svake godine priređivali o spomendanu sv. Barbare, zaštitnice rudara, Turistička zajednica grada Ivanca ove ih godine obilježava prigodnim promo filmom u trajanju od šest minuta.

- Budući da se Ivanečki rudarski dani održavaju kontinuirano od 2007. godine, želja nam je da ni u ovim teškim danima ne prekinemo tradiciju. Stoga smo snimili promo film koji sadrži retrospektivu manifestacije s najzanimljivijim motivima i momentima iz prošlih godina, kao i osvrt na pojedine povijesne zanimljivosti i svjedočanstva te čak i segment filma iz 1948. godine sniman u ivanečkom rudniku. Ukratko, želja nam je bila prikazati bogatu ivanečku kulturno-povijesnu i gospodarsku baštinu kao važan segment koji doprinosi turističkoj valorizaciji svih posebnosti našega kraja „u zagrljaju Ivančice“ - poručuje voditelj Turističke zajednice grada Ivanca Boris Jagetić Daraboš.

Ujedno je uputio zahvalu svima koji su sudjelovali u snimanju te svima onima, a posebno Gradu Ivancu, koji već niz godina podržavaju manifestaciju Ivanečki rudarski dani.

Film je dostupan na poveznici  

https://drive.google.com/file/d/1zX15BhfjsI_E8EytPjfEvG_fSwerBdh5/view?usp=sharing

Komentari