razvijanje turizma

Turistička zajednica Županije predstavila novi projekt - od sada u vlak možete i s biciklom

Objavljeno: 22.10.2019. 14:23

Zadnja izmjena: 22.10.2019. 14:23

Na željezničkom kolodvoru u Varaždinu predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor turističke zajednice Miran Bojanić Morandini predstavili su jedinstveni projekt.

Radi se o besplatnom prijevozu bicikla u vlakovima na području Varaždinske županije.- Varaždinska županija je u suradnji s HŽ Putničkim prijevozom za svoje građane prva u Hrvatskoj pokrenula projekt besplatnog prijevoza bicikala vlakom uz putnika. Građani tako uz kupnju prijevozne karte za putnika ostvaruju i pravo na besplatan prijevoz bicikla u vlakovima na području Varaždinske županije - rekla je Martinčević. 

Kombiniranjem prijevoza biciklom i vlakom turisti koji posjećuju Varaždinsku županiju ali i lokalno stanovništvo dobiva veće mogućnosti putovanja što rezultira boljom i sadržajnijom ponudom. 

- Varaždin je trenutno zadnja točka na jednoj od najljepših i najdužih biciklističkih ruta od izvora do ušća Drave. Tom rutom prolazi preko 200 tisuća bicikala i dobar dio njih koristi integrirani prijevoz što omogućuje njihov puno širi radijus kretanja. Ovo je važna novost i za turiste ali i za lokalno stanovništvo. – rekao je Miran Bojanić Morandini.

Komentari