grad ludbreg

Turističkoj zajednici područja 'Centar svijeta' odobreno 455 tisuća kuna

Objavljeno: 22.08.2022. 18:39

Zadnja izmjena: 22.08.2022. 18:39

Turističkoj zajednici područja Centar svijeta odobreno je od strane Hrvatske turističke zajednice pet projekata ukupne vrijednosti 455 tisuća kuna.

Kako navode iz Grada Ludbrega, glavni cilj ovih projekata je podizanje konkurentnosti turističke ponude i povećanje dolaska turista na području Grada Ludbrega i općina Jalžabet, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Prvi projekt odnosi se na izradu projektno tehničke dokumentacije za Kuću rijeke Bednje i na uređenje postojeće zgrade na Otoku mladosti u Ludbregu u pokaznu kuću sa stalnim galerijskim postavom koji će reprezentirti floru i faunu Otoka mladosti, rijeke Bednje i Plitivce.

Drugi odobreni projekt odnosi se na organizaciju manifestacije Welcome spring festival koja se odnosi na organizaciju sportskih natjecanja. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

Treći odobreni projekt odnosi se na Strateškog i akcijskog marketinškog plana TZP Centar svijeta. Radi se o radnom dokumentu kojim će se odrediti smjer razvoja digitalnih i marketinških alata za sva uključena područja te odrediti smjer budućeg brendiranja područja kojeg TZP Centar svijeta pokriva.

Četvrti odobreni projekt odnosi se na izradu Interpretacijskog plana. Ovdje se isto radi o radnom dokumentu kojim će se odrediti smjer razvoja interpretacije područja Turističke zajednice područja i zajednički turistički proizvodi i elementi na kojima će se bazirati daljnji turistički razvoj. 

Peti odobreni projekt odnosi se na unapređenje kanala komunikacije i uvođenje digitalnih komunikacijskih alata. Ovim projektom planira se turističko područje Grada Ludbrega i općina Jalžabet, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec povezati u jednu komunikacijsku cjelinu s ciljem olakšavanja zajedničkog nastupanja na tržištu.

Komentari