GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Turković, trener GRK Varaždin 1930: "Kako će se tko snaći nakon sedam mjeseci pauze, nitko ne zna"

Objavljeno: 24.09.2020. 18:44

Gradski rukometni klub Varaždin 1930 kreće u novu sezonu, nakon skoro sedam mjeseci natjecateljske pauze.

Paket 24 Premijer liga počinje ovaj vikend 1. Kolom, a GRK Varaždin 1930 će biti domaćin ekipi Umaga. Trener Varaždinaca Damir Turković dobro je pripremio ekipu, koja je bazirana na prošlogodišnjoj, s tim da je seniorima dodao nekoliko perspektivnih mladih igrača.

- Tijekom prošlih osam tjedana napravili smo sve što smo zacrtali. Nije bilo povreda, osim što Vidaček neće moći nastupiti u 1. Kolu zbog lakše ozljede. Mladi su pokazali da su s razlogom pozvani da se priključe seniorima. Sigurno su veliki potencijal, a sada ćemo vidjeti kako će reagirati u pravim natjecateljskim utakmicama, rekao je Turković.

Što se tiče ciljeva sezone koja tek počinje, trener Turković kaže da si uvijek postavlja visoke ciljeve, te da su oni vezani uz Ligu za prvaka.

Bit će više ozljeda

- Koliko će to biti realno, da uhvatimo Ligu za prvaka, to ćemo tek vidjeti s obzirom da je pauza od sedam mjeseci bez natjecateljskih utakmica sigurno ostavila traga, kako na igračima Varaždina tako i na igračima u drugim klubovima.  Kako će se tko snaći, kakve će posljedice toga biti to za sada nitko ne zna. Osim toga, zbog kasnijeg početka prvenstva, imamo zgusnut raspored utakmica, čak se i jedni kolo igra u srijedu. Ono što se može predvidjeti u ovoj situaciji je da su vrlo vjerojatno moguće češće ozljede. Mi se nadamo da to kod nas neće biti slučaj, dodao je Turković.

U 1. Kolu Paket 24 Premijer lige Varaždin 1930 domaćin je ekipi Umaga, a susret se igra u nedjelju, 27. rujna u Areni Varaždin s početkom u 18,00 sati.

- Što se tiče utakmica, idemo iz utakmice u utakmicu. Za sada nema videa, pa ćemo tek nakon 1. kola nešto više znati o drugim ekipama, ali spremni dočekujemo Umag. S obzirom da su dopušteni gledatelji, pozivam sve da dođu podržati varaždinsku mladost, najavio je Turković..

Komentari