Tužbe protiv Varteksa zbog neisplaćenih otpremnina

Objavljeno: 06.07.2011. 14:25

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Oko 120 bivših zaposlenika varaždinske tekstilne kompanije Varteks, kojima su otkazi uručeni početkom godine, još nisu dobili otpremnine i zato su počeli podnositi pojedinačne tužbe protiv Varteksa.

Bivši zaposlenici kompanije Varteks izvjestili su nas da još na svoje bankovne račune nisu dobili otpremnine koje im se Varteks obvezao isplatiti kad su im uručeni otkazi u veljači ove godine.

Varteks se obvezao isplatiti otpremnine najkasnije do 30. svibnja ove godine, no kompanija to još nije ispunila. Potvrdili su nam to i u Odjelu za korporativne komunikacije kompanije Varteks.

- Uz sve napore i aktivnosti koje poduzimamo, izuzetno teška likvidna situacija u kojoj poslujemo manifestira se u dinamici rješavanja financijskih obveza, a sukladno tome kasnimo i s isplatom otpremnina. Međutim, Varteks će sve preuzete obveze podmiriti, ali s vremenskim pomakom, ovisno o rješavanju problema s likvidnošću - poručili su iz kompanije Varteks.

No bivši zaposlenici nisu zadovoljni takvim odgovorom i kažu da će inzistirati na zaštiti svojih prava na sudu.

- Dio bivših zaposlenika već je podnio sudske tužbe i ne namjeravamo odustati od toga. Naslušali smo se već raznih obećanja iz kompanije koja nikad nisu ispunjena i ne mislimo više padati na taj njihov štos. Zapravo, postoje samo dva načina da vam Varteks ispuni obećanje. Jedan je da si budete dobri sa šeficom financija, a drugi je sudska tužba – rekao nam je jedan od bivših zaposlenika Varteksa.

Komentari