prošireni kapaciteti tvrtke

FOTO Tvrtka Kircek danas izvijestila o uspješnom završetku projekta vrijednog preko 10 milijuna kuna

Objavljeno: 19.04.2017. 14:47

Zadnja izmjena: 19.04.2017. 14:49

Foto: Viktor Hranić

U prostorijama tvrtke Kircek u Ljubešćici danas je održana presica na kojoj je predstavljen uspješno dovršen projekt vrijedan preko 10 milijuna kuna, a namijenjen povećanju proizvodnje.

Tvrtka Kircek, kako je predstavio njezin osnivač Dragutin Gotić, izvozi preko 95% svojih proizvoda, te im je bio potreban projekt kojim bi se poboljšali uvjeti proizvodnje i povećali kapaciteti.

- Pojavila se povećana potražnja, pa smo s tog aspekta krenuli u investiciju, čiji je cilj bio olakšati i ubrzati proizvodnju. Sve ono što ćemo proizvesti smatramo da ćemo moći i prodati. - izjavio je direktor prodaje Kirceka Silvio Gotić, detaljnije objašnjavajući u koje su sve strojeve uložena sredstva, od kojih je tvrtka uložila preko 6,4 milijuna dok je više od 3,6 milijna kuna dobiveno iz EU fondova.

Osim dogradnje sušare i radionice za pregled te montažom i puštanjem u pogon strojeva za spajanje ploča, zaposlenici tvrtke - koji su također nazočili presici - prošli su program stručnog usavršavanja. Po završenoj presici prisutni predstavnici medija imali su priliku vidjeti unaprijeđene pogone tvrtke, a direktor Agencije za razvoj Krunoslav Lukačić izrazio je uvjerenje da će tvrtka Kircek u skoroj budućnosti krenuti i u druge EU projekte.

Komentari