U suradnji s općinskim načelnikom Brunom Hranićem, tvrtka Limitless Design iz Zagreba vidovečkim zdravstvenim djelatnicima donirala je zaštitne vizire koji se proizvode putem 3D printera.

Za razvoj algoritma za proizvodnju vizira putem 3D printera zaslužan je Robert Ljubek, dipl. ing. strojarstva i mentor u Centru izvrsnosti za nove tehnologije (CENT) koji je rodom iz Općine Vidovec, naselja Nedeljanec.

Kako poručuju iz Općine, ovo je samo još jedna mjera u nizu koja pokazuje istinsku brigu za zdravstveno osoblje, ali i ostale mještane.  - Od početka pandemije, načelnik Hranić zajedno sa Stožerom civilne zaštite Općine Vidovec obavljao je ophodnje, organizirao dostavu namirnica starijim mještanima i pozivao sve koji mogu da ostanu doma. Kada je situacija postala ozbiljna, Hranić je nabavio potrebne zaštitne maske, rukavice i zaštitna odjela koje je podijelio zdravstvenim djelatnicima, trgovcima, vatrogascima i mještanima općine. Zdravstveni djelatnici iznimno su zadovoljni ostvarenom suradnjom pa za načelnika i Stožer civilne zaštite Općine Vidovec imaju samo riječi hvale -poručili su.

Zadovoljstvo ostvarenom suradnjom s općinskom vlašću i radom načelnika Stožera civilne zaštite Dubravka Zavrtnika istaknula je i dr.med. spec. obiteljske medicine Dubravka Cikač Gal, koja je ujedno i članica Stožera civilne zaštite Općine Vidovec.

Iz Općine pak poručuju da je općinski načelnik do sada podijelio ukupno 1.700 zaštitnih maski, a žitelji Općine iste mogu besplatno uzeti u lokalnim trgovinama, uz preporuku da ne uzimaju više nego što im treba kako bi bilo dovoljno za sve

Komentari

08.04.2020. 10:00h Zadnja izmjena: 08.04.2020. 10:08