uskoro počinje gradnja

Tvrtka Novokom uskoro seli u novu zgradu koja će se graditi u novomarofskoj Poslovnoj zoni

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 08.09.2020. 12:45

Zadnja izmjena: 08.09.2020. 12:48

Novomarofska komunalna tvrtka Novokom d.o.o. za godinu bi dana trebala preseliti u novi prostor, u zgradu čija će gradnja uskoro početi u Poslovnoj zoni u Novom Marofu.

Riječ je o investiciji vrijednoj 5 milijuna kuna, a potrebna sredstva Novokom je osigurao putem kredita. Tvrtka je u stopostotnom vlasništvu Grada Novog Marofa, stoga su ugovor o izgradnji Poslovne hale Novokoma u utorak potpisali gradonačelnik Siniša Jenkač, direktor Novokoma Marinko Hođa te predstavnici izvođača, tvrtki Sviting d.o.o. i B3 d.o.o. Kako je objasnio gradonačelnik Siniša Jenkač, tvrtka će se s upravnim dijelom i svim strojevima preseliti u Poslovnu zonu iza Autobusnog kolodvora, uz reciklažno dvorište. 

- To je odlično jer upravo će Novokom gospodariti reciklažnim dvorištem. Bit će to, dakle, višestruka korist i značit će unaprjeđenje usluge prema građanima i mogućnost daljeg razvoja tvrtke, a Novokom će kroz ovu investiciju dobiti i ključne brojeve koji su im važni za prikupljanje proizvodnog otpada koje ovdje, u prostoru koji zapravo nije zona za rad, nisu mogli dobiti. Drago mi je da će se ta investicija u sljedećih godinu dana završiti i da ćemo konačno preseliti tvrtku u Poslovnu zonu – istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

 

Komentari