POTPISAN UGOVOR

U 31 liječničku ordinaciju stiže medicinska oprema vrijedna više od 900.000 kuna

U 31 liječničku ordinaciju diljem Varaždinske županije će u roku od mjesec dana biti isporučeni spirometri, kolposkop, inhalatori, kirurška lampa, aparat za davanje kisika s bocom kisika i brojna druga medicinsko-dijagnostička oprema.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.01.2020. 14:33

Zadnja izmjena: 16.01.2020. 14:33

U 31 liječničku ordinaciju diljem Varaždinske županije će u roku od mjesec dana biti isporučeni spirometri, kolposkop, inhalatori, kirurška lampa, aparat za davanje kisika s bocom kisika i brojna druga medicinsko-dijagnostička oprema vrijedna više od 900 tisuća kuna.

Ugovor o nabavi ostale medicinske opreme vrijedan 906.815 kuna potpisali su zamjenik župana Robert Vugrin i Mladen Domazetović, direktor tvrtke Media d.o.o. iz Zagreba, koja je izabrana u postupku javne nabave. - Važnu opremu dobilo je ukupno 50-ak ordinacija iz svih dijelova Varaždinske županije, pri čemu podsjećam da je većina opreme već u funkciji, primjerice 3D i 4D ultrazvuk u ginekološkim ordinacijama u Ivancu i Varaždinu, digitalni RTG uređaj u Domu zdravlja u Ivancu, kao i digitalni ortopan u Domu zdravlja u Varaždinu - rekao je zamjenik Vugrin i podsjetio da su projektom istovremeno realizirani i važni infrastrukturni radovi.

Tako su na sedam lokacija u županiji ugrađeni dizalo, podizne platforme ili pristupne rampe, kojima je osobama s invaliditetom i teško pokretnim osobama omogućen lakši pristup zdravstvenim uslugama. - I dok su radovi već ranije završili u Zagrebačkoj i Kolodvorskoj ulici u Varaždinu, u Ludbregu, Ivancu i Lepoglavi, radovi su gotovi i u Novome Marofu, a dovršen je i najveći zahvat vrijedan više od 1,7 milijuna kuna na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja u Opečkoj u Vinici, za koji čekamo izdavanje uporabne dozvole – naveo je Vugrin.

Ukupna vrijednost projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti u Varaždinskoj županiji“ je 12,8 milijuna kuna od čega su 10.9 mil kuna bespovratna sredstva iz EU-a, a Varaždinska županija osigurava 1,9 milijuna kuna, od čega 60 posto sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.

 

Komentari