općina maruševec

U ambulantu u Maruševcu u pola godine uloženo 400.000 kuna, obišli ju načelnik i župan

Objavljeno: 02.11.2022. 18:47

Zadnja izmjena: 02.11.2022. 18:48

Načelnik Općine Maruševec i županijski vijećnik Mario Klapša te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak sa suradnicima obišli su danas objekt Doma zdravlja u Maruševcu.

U Dom zdravlja u Maruševcu je u posljednjih šest mjeseci uloženo gotovo 400.000 kuna, od čega je Ljekarna Varaždinske županija financirala 80.000 kuna, Općina 20.000 kuna, a ostatak Dom zdravlja Varaždinske županije. Između ostalog, u potpunosti je obnovljena stomatološka ambulanta te je nabavljena nova, moderna stomatološka jedinica. Za patronažnu djelatnost nabavljen je i instaliran klima uređaj, dok je Općina Maruševec za potrebe ordinacije obiteljske medicine također nabavila opremu. 

- Vrijednost nabavljene medicinske opreme koju danas predajemo Domu zdravlja Varaždinske županije za ambulantu u Maruševcu iznosi gotovo 20 tisuća kuna. S obzirom da vidimo kako je došao kraj dugogodišnjem zaobilaženju ambulante u Maruševcu po pitanju investicija i održavanja, Općina Maruševec se kroz nabavu nove, suvremene medicinske opreme aktivno uključila u proces podizanja standarda zdravstvenih usluga koje koriste naši stanovnici - rekao je načelnik Mario Klapša. 

Nova ulaganja od 1,2 milijuna kuna

Župan Stričak dodao je da se nada nastavku dobre suradnje Općine Maruševec, Doma zdravlja i Varaždinske županije, a sve u cilju da se zdravstvene usluge dignu na višu razinu.

- U narednom razdoblju uređena će biti unutrašnjost ambulante, sanirani sanitarni čvorovi s instalacijama, kao i zastarjela stolarija na ostatku objekta. Posebno želim zahvaliti zdravstvenim radnicima koji građanima ovoga kraja kontinuirano pružaju potrebne zdravstvene usluge, a koje će se uskoro obavljati u znatno kvalitetnijim uvjetima. Zbog dugogodišnjeg neodržavanja i zapuštenosti, trenutno se odrađuju „vatrogasne“ sanacijske mjere u što će do kraja ove godine biti uloženo 1,2 milijuna kuna, a ti prijeko potrebni radovi bit će nastavljeni sljedeće godine - dodao je župan Stričak. 

Komentari