Arboretum Opeka u Marčanu – flora i fauna“

U Arboretumu Opeka – održan „Susret u Vrtovima“

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2019. 11:23

Zadnja izmjena: 10.06.2019. 11:31

U organizaciji Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu, u petak  je u Arboretumu Opeka u Općini Vinica održan „Susret u vrtovima“ naziva „Arboretum Opeka u Marčanu – flora i fauna“.

Uz pokroviteljstvo Općine Vinica, na susretu se okupio dio zainteresirane javnosti, djeca iz dječjeg vrtića „Sreća“ iz Marčana, te učenici i profesori Srednje škole „Arboretum Opeka“ iz Marčana. Učenici su predstavili plakate koje su izradili na satu biologije, vezano uz životinje iz Arboretuma Opeka, te powerpoint prezentaciju o životinjama u Arboretumu Opeka.

Nakon kratkog uvodnog izlaganja o manifestaciji „Susret u vrtovima“, u koju se Ministarstvo kulture Republike Hrvatske uključilo ove godine po drugi puta, te ovogodišnjoj temi manifestacije – životinje u vrtovima, pročelnica Konzervatorskog odjela u Varaždinu dr.sc. Vesna Pascuttini-Juraga ispričala je o povijesti i značaju Arboretuma Opeka i Dvorca Opeka. Nakon toga, svi prisutni pozvani su da šetnjom kroz arboretum, uživajući u prirodi, pokušaju pronaći životinje koje ovdje žive u koju ih je povela Ravnateljica Srednje škole Arboretuma Opeka, gđa. Tršinski, dr. vet.

Učenici Srednje škole „Arboretum Opeka“ predstavili su i hotele za kukce koje izrađuju u sklopu svoje zadruge koji su posebno zainteresirali najmlađe sudionike. Nakon završenog obilaska, u Tradicijskoj viničkoj kući održana je radionica na kojoj su djeca iz dječjeg vrtića „Sreća“ crtala životinje koje su vidjela u Arboretumu Opeka.

 

 

 

Komentari