grad lepoglava

U asfaltnoj bazi u Lepoglavi instalirat će se tehnologija za smanjivanje mirisa bitumenskih para

Objavljeno: 06.05.2022. 09:59

Zadnja izmjena: 06.05.2022. 09:59

Kako navode iz Grada Lepoglave, zbog zabrinutosti građana uslijed pojave mirisa bitumenskih para iz asfaltne baze, gradonačelnik Marijan Škvarić pokrenuo je inicijativu za rješavanje problema, a što je dogovoreno s predstavnicima tvrtke Colas Hrvatska, vlasnikom te asfaltne baze.

U Asfaltnoj bazi Lepoglava održan je sastanak predstavnika Grada i tvrtke Colas te Odjela zaštite okoliša unutar korporacije Colas SA iz Pariza. Tom je prigodom prezentirana tehnologija za smanjenje mirisa bitumenskih para koje se pojavljuju tijekom rada asfaltne baze.

- Bez obzira na to što su svi parametri emisije plinova i krutih čestica prilikom rada asfaltne baze značajno ispod zakonom definiranih granica, Colas Hrvatska u skladu sa svojim društveno odgovornim poslovanjem pokrenula je projekt i osigurala sredstva za navedenu tehnologiju te će ista biti instalirana tijekom ove godine - navode iz tvrtke Colas Hrvatska.

- Izražavam zadovoljstvo činjenicom da je inicijativa koju sam pokrenuo pala na plodno tlo i da je tvrtka pokazala odgovornost i interes da riješi problem širenja neugodnih mirisa koji se šire iz asfaltne baze. Nadam se da će ova tehnologija otkloniti neugodne mirise i da će svi parametri emisije plinova i krutih čestica prilikom rada baze i dalje biti značajno ispod zakonom definiranih granica. Zdravlje građana i uvjeti života moraju biti ispred svega - rekao je Škvarić.

Komentari