općina trnovec bartolovečki

U Bartolovečkoj ulici u Trnovcu radovi na zamjeni vodovodne infrastrukture

Objavljeno: 31.01.2024. 18:16

Zadnja izmjena: 31.01.2024. 18:16

U Bartolovečkoj ulici u Trnovcu Bartolovečkom u tijeku su radovi na zamjeni dotrajalih vodovodnih cijevi, vrijedni oko milijun eura. Nakon zamjene, uslijedit će i sanacija navedene županijske ceste.

Radove su danas obišli župan Anđelko Stričak, direktor Varkoma Bruno Ister, teh. direktor Marijan Cesarec, ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački i načelnica Općine Verica Vitković sa suradnicima.

- Ovu prometnicu ne koriste samo mještani Trnovca, nego i mještani općine Jalžabet, a isto tako i svi zaposlenici koji dolaze iz naše Slobodne zone Sjever Varaždin. Na ovom dijelu prometnice bilo je više od 56 zakrpa u posljednje dvije godine, cijevi su pucale, ljudi nisu imali vodu i ovdje je zaista bilo nemoguće prometovati. Naišli smo na razumijevanje našeg vodstva u Varkomu koji su prema našem dogovoru krenuli s radovima zamjene vodovodnih cijevi - rekla je Vitković.

'Nećemo stati na tome'

Kako je dodao župan Anđelko Stričak, u Trnovcu su radovi započeli u dogovoru između Varkoma i ŽUC-a, pa će, nakon što Varkom sanira svoju vodovodnu mrežu i nakon što se cijeli iskop slegne, ŽUC cijelu dužinu presvući novim slojem asfalta.

- Nećemo stati na tome, imamo tu još cijeli niz projekata u općini Trnovec Bartolovečki, od izgradnje nogostupa, do rekonstrukcija cesta. Nije ovo jedino gradilište koje je spremno za početak građevinske sezone. Imamo još nekoliko gradilišta gdje se odvijaju zemljani radovi, ono što je sad moguće, npr. na sanaciji klizišta, a ostalo je u dobroj fazi pripreme, stoga mogu pohvaliti rad svih državnih i komunalnih tvrtki - dodao je.

Direktor Varkoma Ister istaknuo je kako su u vodoopskrbnom sustavu veliki gubici te da se na državnoj, ali i na razini EU puno pažnje pridaje tome da se gubici smanje, dok je ravnatelj ŽUC-a Osonjački dodao da se s radovima započelo zahvaljujući dobroj suradnji s Varkomom i Općinom. Zadovoljstvo zbog podrške Varaždinske županije izrazio je i županijski vijećnik te predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije Tin Jurak.

Komentari