Općina Bednja

U Bednji nastavak projekta 'Zaželi', načelnik Poljak potpisao ugovore s gerontodomaćicama

Objavljeno: 30.05.2024. 09:13

Zadnja izmjena: 30.05.2024. 09:14

Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o financiranju provedbe projekta „Zaželi - potpora i podrška”, načelnik Općine Bednja Damir Poljak je potpisao ugovore s novim gerontodomaćicama.

Riječ je o projektu za koji je Ministarstvo Općini odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura, a u okviru projekta zaposlit će se devet osoba koje će se brinuti o maksimalno 54 korisnika na području općine Bednja, te dvije osobe koje će se brinuti za 12 korisnika na području Općine Vinica, partnera na projektu. Načelnik Poljak potpisao je ugovore s devet gerontodomaćica koje će s radom krenuti od 1. lipnja.

– Općina Bednja zahvaljujući odobrenim sredstvima nastavlja projekt „Zaželi”. Osim što na taj način zapošljavamo devet osoba, pružaju se i usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osoba i osobama s invaliditetom. Na taj način doprinosimo socijalnoj inkluziji, prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom, a podiže se i kvaliteta života, kako onih osoba koje se zaposle, tako i korisnika projekta – rekao je načelnik Poljak.

Komentari