bogat program

FOTO: U Bednji traje cjelodnevna proslava povodom blagdana Velike Gospe

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.08.2017. 15:34

Zadnja izmjena: 15.08.2017. 18:26

Foto: Luka Šalamun

Već je 13. kolovoza počela proslava Povodom blagdana Velike Gospe - zaštitnice bednjanske župe, a u organizaciji Općine Bednja, u suradnji sa župom Bednja, KUD-ovima, udrugama, glazbenim sastavima  i OPG-ovima. 

Središnji program održao se danas, a počeo je jutarnjom misom u 8 sati u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije koju je predvoditi župnik vlč. Neven Blažon. U 9.30 minuta načelnik Općine Damir Poljak je u Općinskoj vijećnici priredio svečani prijam za sve ugledne goste i uzvanike koji su najavili dolazak u Bednju.

Nakon povorke uz mještane i hodočasnike odjevene u tradicionalne starinske nošnje bednjanskoga kraja, članova KUD-a Josipa Genca i Limene glazbe DVD-a Bednje te KUD-ova Cvetlinski zvon iz Cvetlina i Josipa Jedvaja iz Vrbna u 11 održala se misa koju je predvodio vlč. Tomislav Leskovar, župnik u Selnici.

Proslava se zaim nastavila tradicionalnim pučkim proštenjem na Trgu sv. Marije, uz glazbeni program Bednjanskih štemera i Limene glazbe DVD-a Bednje te ponudom asortimana brojnih OPG-ova, tradicijskih i trgovačkih obrta, vinara, pčelara i drugih.

 

Komentari