vrijedni preko milijun kuna

U Bednji završeni radovi na energetskoj obnovi općinske zgrade

Objavljeno: 31.03.2022. 17:22

Zadnja izmjena: 31.03.2022. 17:22

Završeni su radovi na energetskoj obnovi općinske zgrade u Bednji vrijedni preko milijun kuna, zahvaljujući čemu će novouređena i obnovljena zgrada od sada krasiti centar Općine.

Riječ je o još jednom vrijednom projektu sufinanciranom sredstvima Europske unije što je dokaz kako Općina Bednja zaista uspješno povlači europska sredstva, a sama zgrada bila je pod privremenom zaštitom Ministarstva kulture i medija.

-Ovo je još jedan projekt sufinanciran iz vanjskih izvora. Zahvaljujući činjenici da nam je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodijelio sredstva u iznosu od gotovo 80 posto ukupne vrijednosti projekta, nismo utrošili puno vlastitih sredstava već nam ona ostaju za provedbu drugih vrijednih ulaganja – pojasnio je načelnik Poljak.

Zahvaljujući obnovi općinske zgrade, sam centar Općine bit će ljepši i uređeniji što turistička destinacija poput Bednje i zaslužuje.

-Ovakvim i sličnim projektima želimo podići kvalitetu života naših mještana i postići da se oni, kao i brojni turisti koji prije svega posjećuju Trakošćan osjećaju ugodno boraveći u našoj Općini. Pored same općinske zgrade u tijeku je izgradnja nove kino dvorane čime ćemo upotpuniti sadržaj i obogatiti društveni život Općine – zaključio je Poljak.

Komentari