tradicionalno

U Biškupcu na Veliku gospu tradicionalno misno slavlje i veliko proštenje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2022. 08:58

Zadnja izmjena: 12.08.2022. 09:37

Župa uznesenja Blažene Djevice Marije na Nebo u Biškupcu slavi svoju nebesku zaštitnicu u ponedjeljak, 15. kolovoza kada se održava i tradicionalno proštenje.

Uoči Velike Giospe održava se trednevnica od petka do nedjelje, 12. do 14. kolovoza, a trodnevnu duhovnu pripravu predvodit će vlč. Ivica Cujzek, župnik Župe sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu, navode iz Varaždinske biskupije. Na sam blagdan Velike Gospe euharistijska slavlja bit će u 7, 9, 11 i 18 sati.

Svetu misu u 11 sati predslavit će vlč. Ivica Horvat, župnik Župe svih svetih u Beletincu, dok završno misno slavlje u 18 sati predslavi mons. Bože Radoš, varaždinski biskup.

Obavijest!

Od 8 sati do potrebe uz poštivanje privremene regulacije prometa biti će zatvorene dionice na cestama u Gospodarskoj ulici, Biškupečkoj ulici i Trgu Ivana Perkovca. U vrijeme zatvaranja navedenih prometnica promet će se odvijati alternativnim pravcima, i to Zagrebačkom ulicom, Mažuranićevom ulicom, Sportskom ulicom, Varaždinskom i Jalkovečkom ulicom, uz stalnu nazočnost pripadnika Prometne jedinice mladeži.

Komentari