za Play Attention terapiju

U bolnici predstavljen novi uređaj za terapiju pacijenata s poremećajima koncentracije

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.05.2019. 13:35

Zadnja izmjena: 27.05.2019. 13:40

U petak je u Općoj bolnici Varaždin predstavljen novi biofeedback uređaj namijenjen za Play Attention terapiju, odnosno za terapiju pacijenata s poremećajima koncentracije.

Maja Mišak, prof. logoped, s Odjela otorinolaringologije pojasnila je kako je to poseban oblik terapije koji se temelji na biofeedbacku. – To nije novi oblik terapije za našu logopediju, ali je novi u smislu da je više usmjeren na vježbe koncentracije i pažnje i zbog toga će nam biti koristan u radu s našim pacijentima, ponajprije s dječjom populacijom koja ima poteškoće u učenju, kod disleksije i disgrafije, ADHD-a i ADD-a, ali imat će primjenu i kod terapije mucanja te pacijentima s neurološkim oštećenjima – kazala je Mišak.

Marko Ferek, predstavnike firme Neurotech, generalni zastupnik u Hrvatskoj za ovaj oblik terapije, istaknuo je kako je ovaj uređaj praktično rješenje za jačanje koncentracije pomoću kojeg osoba može uspostaviti bolju kontrolu nad emocijama, a u konačnici utječe i na poboljšanje učenja i snalaženja u svakodnevnim aktivnostima.– Radi na principu senzora koji putem površine kože mogu očitati da li smo u stanju koncentracije ili stresa. Podaci se potom šalju računalu koji obrađuje dobivene podatke – kazao je Ferek i istaknuo kako ne zna puno bolnica koje koriste ovakve uređaje.

Na predstavljanju uređaja zamjenik ravnatelja varaždinske Opće bolnice, Damir Poljak, mag.soc.geront., istaknuo je da je svaki napredak i novi uređaj koji poboljšava terapiju važan za bolnic

Komentari