naknade

U Brezničkom Humu dodijeljene naknade za bebe, u protekloj godini rođeno 10 djece

Objavljeno: 06.02.2020. 13:23

Zadnja izmjena: 06.02.2020. 13:23

Općina Breznički Hum i ove godine nastavlja tradiciju jednokratne pomoći roditeljima novorođene dječice s područja općine.

U Brezničkom Humu tijekom protekle godine rođeno je desetero mališana, što unatrag par godina predstavlja uobičajen godišnji prirast u ovoj općini. Uz pozdravne riječi roditeljima novorođenih beba načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić napomenuo je kako u ovoj maloj sredini općina svima nastoji pomoć osiguravši skromna sredstva.

- Odlukom općinskoga vijeća tijekom godine se roditeljima svakog prvog i drugog novorođenčeta tako isplaćuje po tisuću, a za svako treće i naredno rođeno dijete po dvije tisuće kuna. Za djecu predškolskog uzrasta općina je u suradnji s privatnim partnerom u prostoru Područne škole u Šćepanju osigurala uslugu čuvanja u Igraonici za djecu predškolskog uzrasta koja posluje u skladu s važećim zakonskim standardima i u kojoj 3 tete odgajateljice brinu o 18-tero polaznika, što svakako predstavlja bolji vrtićki standard nego u klasičnim vrtićima – istaknuo je Hegedić.

Načelnik je na kraju napomenuo kako općina pomaže i osnovnoškolcima kupnjom bilježnica i radnih bilježnica dok je prijevoz srednjoškolaca riješen na županijskoj razini, a redovitim su studentima također osigurane studentske stipendije.

Komentari