Odlučeno na Općinskom vijeću

U Brezničkom Humu isplaćivat će se jednokratna novčana za novorođenčad te stipendije učenicima i studentima

Objavljeno: 17.03.2016. 13:25

Zadnja izmjena: 17.03.2016. 13:25

Foto: Općina Breznički Hum

Početkom tjedna vijećnici Općinskog vijeća Breznički Hum donijeli su odluke koje će uvelike razveseliti roditelje novorođenčadi, srednjoškolce i studente.

Na sjednici općinskog Vijeća podneseni su godišnji izvještaji o izvršenju Proračuna za 2015. godinu i o radu načelnika, a glavne značajke predstavljaju odluke o financijskoj pomoći najmlađim stanovnicima općine i učenicima i studentima. 

Jednokratna novčana pomoć tako će se isplaćivati roditeljima novorođene djece u iznosu od 1000 kuna za prvo i drugo dijete te 2000 kuna za treće dijete u obitelji. S početkom nove obrazovne godine, dakle od mjeseca rujna 2016., krenut će i isplate stipendija za pomoć u školovanju i studiju srednjoškolcima i studentima.

Do toga vremena općina Breznički Hum će oformiti Komisiju za stipendije, raspisati natječaj i definirati pravila prema kojima će korisnici moći ostvarivati pravo na stipendije.

- Posljedica je to ulaganja u energetsku učinkovitost općine Breznički Hum, koja će uštedjeti znatna sredstva  provedbom projekata energetske učinkovitosti - napominje načelnik Zoran Hegedić i ističe kako se ta razlika uštede sada može preusmjeriti i prenamijeniti u svrhu financijske pomoći roditeljima novorođenčadi, srednjoškolcima i studentima.

Komentari