Memorijalni kup Mirko Gašparuš

U Brezničkom Humu na vatrogasnom natjecanju postavljen novi državni rekord u spajanju usisnog voda

Objavljeno: 07.03.2016. 18:05

Foto: Općina Breznički Hum

U organizaciji DVD -a Šćepanje u sportskoj dvorani Osnovne škole Breznički Hum proteklog vikenda održan je 2. Memorijalni kup Mirko Gašparuš Mićo u spomen na prerano preminulog člana društva. Zanimljivo je da je na tom natjecanju oboren državni rekord u spajanju usisnog voda u ženskoj konkurenciji.

Uoči samog početka natjecanja delegacija DVD-a je, u nazočnosti obitelji Gašparuš, položila cvijeće i upalila svijeće na grobu svoga preminulog člana.

Natjecanje je okupilo  42 ekipe u 4 kategorije. U kategoriji Žena A nastupilo je 7 ekipa, a najbolji rezultat je imalo DVD Ribnica, ispred DVD-a Kašina i DVD-a Mičevec. U kategoriji  Žena B također je nastupilo 7 ekipa, a najbolji rezultat imalo je DVD Ribnica, ispred DVD-a Brezova i DVD-a Drašković.

Kategorija Muški A predstavila je 22 ekipe, a prvo mjesto osvojio je DVD Otok Samoborski, dok je  drugoplasirana  bila ekipa iz DVD-a Andrilovec, a treći DVD Strmec Bukevski. Kod Muške  B  DVD Ribnica se ponovno pokazala kao najbolja, drugi su bili vatrogasci DVD Stari Gradac, a treće DVD Tišina Erdedska.

Na kraju natjecanja održan je Superkup gdje je u ženskoj kategoriji DVD Ribnica utvrdila svoju dominaciju, dok je u muškoj kategoriji prvo mjesto osvojilo DVD Andrilovec. Najbolje ekipe Superkupa osvojile su novčane nagrade u vrijednosti od  700 kuna, dok su za drugo i treće mjesto osigurane vrijedne nagrade sponzora i donatora DVD-a Šćepanje. 

Valja  napomenuti kako je na ovom Kupu ostvaren i državni rekord u spajanju usisnog voda u ženskoj konkurenciji, a ostvarile su ga djevojke iz DVD-a Ribnica s vremenom od 16,20 sekundi.

Proglašenje pobjednika te dodjela pehara, nagrada i zahvalnica ekipama, sucima i sponzorima natjecanja  uslijedilo je potom  u prostorijama vatrogasnog doma Šćepanje.

Komentari