U Čakovcu napokon predstavljena monografija "Puma"

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 28.11.2012. 20:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U utorak je u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održana predstavljanje monografije 7. Gardijske brigade Hrvatske Vojske "Pume". Riječ je o posljednjoj knjizi iz niza monografija o gardijskim brigadama. Knjiga je iz tiska izašla još prošle godine, no po prvi je put predstavljena u Čakovcu.

Treba znati da je kroz postrojbe "Pume" je prošlo mnogo Čakovčana i to po bojišnicama širom Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

O ratnom putu ove postrojbe, osnovane 23. prosinca 1992. godine govorili su pukovnik, urednik edicije MORH-a o gardijskim brigadama Hrvatske vojske Antun Moguš, te članovi edicije Juraj Bahnik, načelnik saniteta 7. gardijske brigade Stanko Šincek, zapovjednik tenkovske bojne 7. gardijske brigade i predsjednik udruge ''Puma''  Mirko Martinjak i pomoćnik za političku djelatnost 7. gardijske brigade  Josip Šimunko.

Na predstavljanju je bio i župan Međimurske županije Ivan Perhoč, koji je govorio o ulozi Međimurja i Međimuraca u konačnom oslobađanju Hrvatske.  

Na izradi knjige sudjelovali su brojni neposredni sudionici ratnog puta ove postrojbe, čija je kruna oslobođenje Knina. Knjiga ima 434 strane, a u njoj se nalazi i preko 400 autentičnih fotografija.

Komentari