općina bednja

U centru Bednje uskoro nova prometnica, potpisan ugovor s izvođačem radova

Objavljeno: 23.08.2022. 18:59

Zadnja izmjena: 23.08.2022. 19:00

Nakon što je ministarstvo Općini Bednja nedavno odobrilo sufinanciranje projekta izgradnje nove prometnice, načelnik Damir Poljak s tvrtkom TTG iz Donje Višnjice potpisao je ugovor o izvođenju radova.

Tako bi u samom centru Bednje uskoro trebala niknuti nova prometnica što će, prema riječima načelnika Poljaka, biti preduvjet za stvaranje dodatnih stambenih pozicija. Radovi su vrijedni 421 tisuću kuna, a sufinancira ih Ministarstvo u sklopu programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u iznosu od 100 tisuća kuna.

- Ovaj projekt označava početak proširenja infrastrukture u centru naše Općine i stvara preduvjete za širenje stambene zone. Za izgradnju nove prometnice već smo prije ishodili svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da bi radovi trebali krenuti u kratkom roku, po uvođenju izvođača u posao - rekao je Poljak i dodao:

- Time nastojimo stvoriti kvalitetne uvjete za život svih naših mještana, kako onih u centru, tako i onih u rubnim dijelovima Općine. Ovaj projekt tek je jedan djelić planiranih ulaganja u Općini Bednja, a s obzirom da redovito pratimo razne natječaje na red će u narednom razdoblju doći i ostale važne infrastrukturne investicije - zaključio je.

Komentari